Bianco Nero Rosso : Isidoor Goddeeris

image - Bianco Nero Rosso : Isidoor Goddeeris

A propos

Met een trio aan kleur verrast beeldhouwer Isidoor Goddeeris op zijn nieuwe tentoonstelling. Kleuren van gesteente geoogst op onze planeet. Een Frans spreek woord zegt ‘la pierre est la mémoire de notre planète’.Die kleurrijke herinnering roept Isidoor op door erop in te hakken, er delicaat op te polijsten en stukken gewoon zo te laten in hun ruwe schoonheid.

Structuur en natuur ontmoeten elkaar in vormen die de kunstenaar als een architect en estheet gevoelig heeft afgewogen: een zwarte vaartuig gevat in een licht houten scheepswerfstut, tempeltrappen die oplichten in een albasten kubus, een rode boot gestrand op zijn glanzend gepolijste boeg.

De drie dominante kleuren van de tentoonstelling zijn trouwens niet zomaar bianco, nero en rosso. Er zijn verschillende tinten witten, zwarten en roden in gesteente. Doorniks arduin is veel zwarter dan andere en de blos van de Rosso Barroco blijft je zo verbazen.

Isidoor Goddeeris beheerst op een meesterlijke wijze de materie. Maar hij is vooral een zeer originele kunstenaar die ons verleidt en aan het dromen zet.

Partage :

Galerie photo (1)

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Expos > Galerie
Encore plus d'événements West-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 78882
Editer l'événement SEO Espace administration