Human Preservation by Julien Delagrange

image - Human Preservation by Julien Delagrange

A propos

Verduyn Gallery presenteert u met genoegen de eerste solotentoonstelling van Julien Delagrange, Behoudt de Mens (Human Preservation). De expositie omvat een reeks schilderijen, tekeningen, een installatie en een videowerk verbonden door de kwetsbaarheid van het menselijke bestaan in relatie tot onze vrijheid.
Vrijheid is omgekeerd evenredig met het behoud van de mens. Men wordt in de greep gehouden door enerzijds de drang om te doen wat men begeert, en anderzijds de noodzaak tot inperking van vrijheid om ons fragiele bestaan te vrijwaren. De ironie van het leven, een onoplosbare probleemstelling of zelf een universele stelling die ons af en toe op meedogenloze wijze recht in de ogen kijkt. Hoe voller we lever, hoe groter de onzekerheid van het leven.
Julien Delagrange (geboren in 1994 in Kortrijk, België) leeft en werkt in Harelbeke, België. De hedendaagse kunstenaar, gevormd als kunsthistoricus, behandelt onderwerpen die onlosmakelijk verbonden zijn met het leven en de kunst. Desondanks de dominante postmoderne voorwaarde die stelt dat er geen grote verhalen meer zijn, handelt Delagrange naar de contradictie in deze afwezigheid in verhouding tot onze menselijke drang naar grote verhalen. Opzoek naar een nieuwe synthese treffen we in Delagrange ’s werk terugkerende onderwerpen aan zoals antropologie, metafysica, existentialisme, vergankelijkheid, (post-)postmodernisme en de hedendaagse kunst als de bevoorrechte getuige om dit doel te bereiken.
Delagrange werkte voor het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, de Universiteit Gent, de Jan Vercruysse Foundation en is de huidige artistieke directeur van CAI en CAI Gallery in Kortrijk. De Belgische kunstenaar stelde eerder tentoon in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland en wordt zowel nationaal als internationaal verzameld. Eerder dit jaar werd Delagrange uitgenodigd als jurylid voor de befaamde internationale kunstprijs Contemporary Award 2021.
Voor de tentoonstelling Human Preservation werd een gelijknamig videowerk geproduceerd in samenwerking met de hoog aangeschreven Belgische choreografe en theaterproducent Isabelle Beernaert.
Verduyn Gallery verwelkomt u graag van 18 september tot en met 31 oktober, 2021, op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00, of op afspraak.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Expos > Peintures
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 78433
Editer l'événement SEO Espace administration