Pierke en het betoverd draaiorgel

Théatre / Spectacle » Marionnettes

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • Covidsafe Ticket
 • A propos de Pierke en het betoverd draaiorgel

  Traduction en français non disponible

  Poppentheatervoorstelling.
  Verhaal:
  Draaiorgels zijn uit de mode, kleine kinderen kennen ze amper, maar als je de betoverende klanken uit ons orgeltje hoort, dan ben je in de ban.
  Kabouter Doremi wil weten of er in mensenland ook zo’n mooie orgeltjes bestaan.
  Hij bekoopt zijn nieuwsgierigheid met een verbanning uit Kabouterland.
  Pierke, altijd bereid om te helpen, vergezelt Doremi terug naar huis.
  Tik, Tak, Tok, wie tovert met zijn stok?

  OPGELET! Wegens de verstrengde Corona maatregelen is dit een Corona Save+ evenement. Toegang mits voorleggen van een Covid Save attest. Mondmaskerplicht vanaf 10 jaar.

  Koninklijk Poppentoneel Festival in een traditioneel Gents Poppentheater met als hoofdfiguur Pierke, Hij komt in elk verhaal voor. Het is een grappig figuur, een soort held, zoals dit in de stripverhalen is.
  Het eerste deel van het seizoen brengt het theater een gevarieerd programma. Gaande van dromerige sprookjes tot producties vol spanning en humor, al dan niet door het gezelschap zelf geschreven. Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL tovert telkens weer een nieuw stuk uit zijn poppenzolder tevoorschijn.
  Telkens trakteert Pierke van Gent en zijn vrienden u op een portie onvervalste traditie. Hun fratsen hebben de tijd getrotseerd en blijven verrassend actueel. Het maakt zowaar deel uit van ons Cultureel erfgoed!
  Opvallend ook zijn de mooie decors, van het hand van Pierre De Wispelaere, stichter van het poppentheater en de mooie poppen, allemaal handgemaakt.
  Het gezelschap wordt nog steeds door dezelfde familie gerund, van vader op zoon, op kleinkind, de nieuwe generatie laat een frisse wind waaien.
  Verder speelt het theater om de 14 dagen, telkens op zondagnamiddag en verzorgt het ook voorstellingen op aanvraag en op verplaatsing.

  Alle info en het programma kunnen worden gedownload via de webstek www.festival-poppentoneel.be. De bezoekers kunnen er ook inschrijven op ‘Pierkes Nieuwsbrief’ om op de hoogte te blijven van alle acties.

  Photos de Pierke en het betoverd draaiorgel

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Ledeberg

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Gentbrugge

  Recommandations