In the Name of the Body

image - In the Name of the Body

A propos

Verduyn Gallery presenteert u met genoegen de duo tentoonstelling In de Naam van het Lichaam (In the Name of the Body), met werken van de internationale kunstenaars Lars Calmar (DK) en Bis Vika (RU). De expositie bestaat uit een selectie sculpturen en schilderijen waarbij de individuele ervaring het menselijke lichaam wordt verkend in relatie tot onze (spirituele) identiteit. De menselijke vorm is onze gids, alsook hetgeen waar afstand van wordt genomen.
In onze recente kunstgeschiedenis speelt het lichaam een cruciale rol als (kunst-)historisch onderwerp. Het begrip zorgt voor inzicht in onze identiteit en hoe deze wordt ervaren. Denk aan gender, seksualiteit, ras of etniciteit. Echter, in een tweeledig wereldbeeld bestaat het lichaam uit twee tegenovergestelde dimensies. De eerste ‘het zichtbare’, wat tastbaar of zelf meetbaar is. Hoe mensen ons daadwerkelijk zien. Aan de andere kant is er ook ‘het onzichtbare’. Namelijk hoe we ons lichaam ervaren. Hierbij is het lichaam ons strijdveld, of net onze kracht. Maar wat gebeurt er wanneer het zichtbare en het onzichtbare in strijd zijn met elkaar? Hoe gaat men om met de spanning, de dissonantie?
Beide kunstenaars, Lars Calmar en Bis Vika, snijden het onderwerp van het lichaam aan en maken deze onzichtbare dimensie terug zichtbaar aan de hand van een zeer eigen beeldtaal. Lars Calmar, geboren in 1968 in Denemarken, is een hedendaagse kunstenaar die leeft en werkt in Langeland, Denemarken. Zijn werken staan gekenmerkt door een sterke zin voor naturalisme, alsook hoe hiervan af te wijken. Op deze wijze bewerkstelligt Calmar uitzonderlijke figuren voorbij het alledaagse, alsof het godsbeelden zijn. Dit resulteert in een sterke internationale reputatie met kunstenaarsresidenties in de Verenigde Staten van Amerika, Bali of China als gevolg.
Vervolgens zijn er ook de intense schilderijen van de Russische kunstenaar Bis Vika. Geboren in 1997, leeft en werkt in Sint-Petersburg, Vika’s sterke en jonge oeuvre handelt over een emotionele en spirituele strijd. Getormenteerde figuren worden vervormd en afgebeeld. Angst, liefde, schaamte, geluk of pijn krijgen vorm aan de hand van verscheidene materialen. Met textiel en expressief aangebrachte verfstroken creëert Vika een zeer tactiel beeldoppervlak, gekenmerkt door spanning en een zekere directheid van het beeld. De opkomende kunstenares neemt de toeschouwer bij de hand opzoek naar troost en stilte te midden de melancholie en Sehnsucht.
Verduyn Gallery verwelkomt u graag van 13 november tot en met 26 december, 2021, op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00, of op afspraa

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Expos > Galerie
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 76291
Editer l'événement SEO Espace administration