Jan delvaux & dj bobby ewing – belpop bonanza tura special

image - Jan delvaux & dj bobby ewing – belpop bonanza tura special

A propos

Will Tura wordt 80. De heren van Belpop Bonanza eren de keizer van het lichte lied met een special. Met daarin: heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura.

Will Tura (geboren Arthur Blanckaert) is de Eddy Merckx van de populaire muziek. Iedereen in Vlaanderen kent hem, iedereen vindt hem sympathiek. Niemand heeft immers zo lang en zonder onderbreking aan de top gestaan. Vier of vijf generaties op rij al ondertussen.

Tura wordt 80 in 2020. Dat schreeuwt om een retrospectieve. Waarvoor Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza graag tekenen. Zij zijn ondertussen al enkele jaren – en met stijgend succes – de terreinexperten op het vlak van Belgische popmuziek.

Koning Arthur heeft hen altijd nauw aan het hart gelegen. Het duo roemt de keizer van het lichte lied om zijn vakmanschap, om zijn onwaarschijnlijke catalogus en om de geweldige verhalen die hem omringen. De mannen van Daft Punk zeggen bijvoorbeeld ‘oncle Arthur’ tegen Will. En het is Tura die eertijds de talenten van Raymond van het Groenewoud en van Johan Verminnen heeft gespot.

Is alles dan ondertussen al niet gezegd en geschreven over Tura? Het is slechts schijn. En vooral: dan kent u Delvaux en Dewit nog niet. Materiaal in overvloed dat het aansnijden verdient. Wat zijn de grootste hits van Tura in Frankrijk en Duitland? Hoe klinkt hij in het Hongaars? Wie heeft meer dan 50 jaar in zijn orkest gespeeld, en waarom? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Na de musical, de boeken, de televisiedocumentaires en de tribute albums is er nu – eindelijk – de theatershow. Het wordt een spetterende avond over all things Tura. Voor de fan, voor de verre liefhebber en voor iedereen die wil weten waarom Tura zo essentieel is. Met de goedkeurende stempel van Will zelve.

DE MAKERS

Jan Delvaux is de auteur van ‘Belpop. De Eerste Vijftig Jaar’ (2011), ‘Rock Werchter. Sinds 1975’ (2014) en ‘Belpop Bonanza’ (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van ‘Belpop’ op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.

 

Er is iemand die meer over mij weet dan ikzelf. – Will Tura

Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin. – Het Nieuwsblad ????

Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium. – De Standaard ????

Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor.  – Een toeschouwer

 www.belpopbonanza.be

Facebook: https://www.facebook.com/belpopbonanza

Instagram: https://www.instagram.com/belpop.bonanza/

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Divers
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 75455
Editer l'événement SEO Espace administration