Bovary KVS, Carme Portaceli en Michael De Cock

Théatre / Spectacle » Performance

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • Covidsafe Ticket
 • A propos de Bovary KVS, Carme Portaceli en Michael De Cock

  Traduction en fran�ais non disponible

  Met Madame Bovary gooit de Franse auteur Gustave Flaubert een bom in de wereldliteratuur. Het verhaal van de overspelige vrouw die zich van het leven berooft, is zo opzienbarend dat het als een aanval op de Franse samenleving wordt beschouwd en zelfs tot een rechtszaak leidt. Emma Bovary jaagt een schokgolf door Frankrijk en de wereld. Met dit boek vindt Flaubert de moderne roman uit.

  Hij wilde een boek over ‘niets’ schrijven, maar het werd een boek over ‘alles’. Een boek over het onstilbare verlangen om bemind te worden, over het patriarchaat, over (onmogelijke) liefde, overspel, leven en dood. Emma Bovary weigert zich te schikken naar de grenzen die de maatschappij haar oplegt en blijft zich, tegen beter weten in, verzetten. Zelfs al betekent dat haar ondergang.

  “Madame Bovary, c’est moi”, zo beweerde de auteur van het boek. Maar hoe mannelijk is de visie op het hoofdpersonage? Of hoe universeel is het gevoel van onbehagen dat haar treft? Hoewel de roman al meer dan anderhalve eeuw oud is, blijft het thema actueel. De man-vrouwgelijkheid is nog steeds geen voldongen feit. Als maatschappij blijven we worstelen met eeuwenoude stereotiepe patronen die ons worden opgelegd.

  Na hun samenwerking voor ‘Mrs Dalloway’ van Virginia Woolf brengen Carme Portaceli en Michael De Cock deze keer een ander iconisch vrouwelijk personage uit de wereldliteratuur tot leven. In een volledig hedendaagse bewerking, met Maaike Neuville en Koen De Sutter in de hoofdrollen.

  Gekozen door De Curatoren uit de Leuvense buurtcentra

  Credits

  regie Carme Portaceli en Michael De Cock choreografie Lisi Estaras spel Maaike Neuville, Koen De Sutter en Ana Naqe licht ontwerp Harry Cole soundscape Charo Calvo dramaturgie Gerardo Salinas regie assistant Inge Floré en Ricard Soler decor en kostuums Marie Szersnovicz productie KVS production directors Miek Scheers en Tanja Vrancken stage manager Davy De Schepper techniek Dimi Stuyven (licht), Bram Moriau (klank) ondertitels Inge Floré kostumering Eugenie Poste en Heidi Ehrhart vertaling Isabelle Grynberg en Trevor Perri distribution en tour direction Saskia Liénard coproductie Perpodium met de steun van tax shelter van de Belgische Federale Overheid

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Louvain

  Recommandations