Wie is bang Tom Lanoye, Koen De Sutter en NTGent

image - Wie is bang Tom Lanoye, Koen De Sutter en NTGent

A propos

Twee getrouwde en verarmde acteurs – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, ook in het echte leven een stel – maken na jaren de balans op van hun liefde voor elkaar en het vak.

Terend op hun bekendheid wilden ze een paar seizoenen goed geld verdienen met Albee’s populaire repertoirestuk, Who's Afraid of Virginia Woolf. Tot ze na een tijd door het hedendaagse circuit vergeten worden. Al hun werk flopt. Alleen deze scheldklassieker rond een drankzuchtig koppel intellectuelen blijft volle zalen trekken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in dezelfde rol.

Het enige wat wel verandert zijn hun tegenspelers, jonge acteurs die een sociaal-culturele toelage ontvangen omdat ze een buitenlandse origine hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp. Er gaapt een kloof tussen generaties en geslachten, een afgrond tussen voorliefde voor klassiekers en drang naar hedendaagsheid. Zijn klassiekers nodig of wereldvreemd? Is ons theater als kunstvorm wel universeel? En is toneelspelen in tijden van Netflix nog wel relevant?

Tom Lanoye schrijft ruim vijftien jaar na Mamma Medea opnieuw een schitterend stuk voor theaterkoppel Els Dottermans en Han Kerckhoffs, waarin hij de diversiteit binnen de theaterwereld bevraagt.

Nederlands gesproken, met Engelstalige boventitels.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Théatre / Spectacles > Performances

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Performances
Encore plus d'événements Vlaams-Brabant
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 75401
Editer l'événement SEO Espace administration