Wie is bang Tom Lanoye, Koen De Sutter en NTGent

Théatre / Spectacle » Performance

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Wie is bang Tom Lanoye, Koen De Sutter en NTGent

  Traduction en français non disponible

  Twee getrouwde en verarmde acteurs – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, ook in het echte leven een stel – maken na jaren de balans op van hun liefde voor elkaar en het vak.

  Terend op hun bekendheid wilden ze een paar seizoenen goed geld verdienen met Albee’s populaire repertoirestuk, Who's Afraid of Virginia Woolf. Tot ze na een tijd door het hedendaagse circuit vergeten worden. Al hun werk flopt. Alleen deze scheldklassieker rond een drankzuchtig koppel intellectuelen blijft volle zalen trekken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in dezelfde rol.

  Het enige wat wel verandert zijn hun tegenspelers, jonge acteurs die een sociaal-culturele toelage ontvangen omdat ze een buitenlandse origine hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp. Er gaapt een kloof tussen generaties en geslachten, een afgrond tussen voorliefde voor klassiekers en drang naar hedendaagsheid. Zijn klassiekers nodig of wereldvreemd? Is ons theater als kunstvorm wel universeel? En is toneelspelen in tijden van Netflix nog wel relevant?

  Tom Lanoye schrijft ruim vijftien jaar na Mamma Medea opnieuw een schitterend stuk voor theaterkoppel Els Dottermans en Han Kerckhoffs, waarin hij de diversiteit binnen de theaterwereld bevraagt.

  Nederlands gesproken, met Engelstalige boventitels.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Louvain

  Recommandations