PAGANINI Franz Lehár

Théatre / Spectacle » Performance

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • Covidsafe Ticket
 • A propos de PAGANINI Franz Lehár

  Traduction en français non disponible

  De beroemde vioolvirtuoos Niccolò Paganini was geen onbesproken figuur: hij was een muzikaal genie, had een passie voor vrouwen en was ook gokverslaafd. Bijna 100 jaar na zijn dood sprak hij nog altijd tot de verbeelding. Zo schreef Franz Lehár deze zwierige operette over Paganini’s legendarische romance met Elisa Bonaparte, de kunstminnende zus van Napoleon.

  Lehár schetst Paganini vooral als een geniale en vrijgevochten musicus. Brussels Operette Theater tilt hem uit de historische context en laat de intriges zich afspelen in het Italië van de jaren 30.

  Paganini is het fascinerende verhaal van de virtuoze, ongebonden artiest. Betoverd door zijn gepassioneerd vioolspel bezwijkt Elisa voor zijn charme. Hun bitterzoete liefdesaffaire speelt zich af in een Italiaans theatermilieu met zijn eigen ‘hofhouding’ van intendanten, politici, directeurs, prima donna’s, regisseurs, musici.

  Een milieu waarin machtsposities, oplaaiende passies, en jaloezie een rol zullen spelen. Wetten laat Paganini zich niet opleggen, maar onder de druk van dreigende agressie zal hij zijn omgeving moeten ontvluchten. De enige balsem op de wonde is de liefde van Elisa die hem de wereld instuurt met zijn muziek: Nur die Kunst soll Dich betören, Du gehörst die ganze Welt.

  Met elegante melodieën en een prachtige orkestratie loodst Lehár ons door dit kleurrijke verhaal. Muziektheater met een goudlaagje!

  Gezongen in het Duits, met Nederlandse boventiteling.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Louvain