Cuarteto Casals Mozart, Webern, Schumann

image - Cuarteto Casals Mozart, Webern, Schumann

A propos

Tot onze grote spijt heeft het Artemis Quartett recent besloten om na een rijke carrière van meer dan 30 jaar voor onbepaalde tijd afscheid te nemen van het concertpodium. We zijn verheugd dat we het Spaanse Cuarteto Casals, eveneens van het allerhoogste niveau, bereid vonden om Artemis te komen vervangen. Uw tickets blijven geldig voor het vervangprogramma.

Opgericht in 1997 is Cuarteto Casals opgeklommen tot een van de topkwartetten van onze tijd en een vaste gast op de internationale concertpodia en festivals. Hun repertoire bestrijkt barok en klassiek (met gebruik van historische bogen) over romantiek tot hedendaags. Dat deze vier musici excelleren in veelzijdigheid, demonstreren ze in dit rijk gevarieerde programma.
Mozart droeg een reeks van zes strijkkwartetten op aan zijn vriend Haydn. Het tweede (KV421) klinkt evenwichtig en kristalhelder: het hoogtepunt van het klassieke strijkkwartet. Schumanns strijkkwartetten opus 41 verschenen na een lange periode van studies in contrapunt en analyse van partituren van Haydn, Mozart en Beethoven. Toen Clara de drie kwartetten voor haar verjaardag kreeg, schreef ze: "Alles eraan is nieuw, maar wel delicaat verwerkt en helemaal in de stijl van het strijkkwartet".
Met zijn Fünf Sätze schreef Anton Webern in 1909 een van de sleutelwerken uit zijn kwartetoeuvre. Fijn geciseleerd filigraanwerk op de vierkante millimeter, waarin elke noot een maximale zeggingskracht toebedeeld krijgt.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Concerts > Classique / Contemporain / Baroque / Carillons

Encore plus d'événements Concerts > Classique / Contemporain / Baroque / Carillons
Encore plus d'événements Antwerpen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 75330
Editer l'événement SEO Espace administration