Bryana Fritz Submission Submission

image - Bryana Fritz Submission Submission

A propos

Submission Submission maakt deel uit van Programma 1. Er worden voor deze voorstelling geen losse tickets verkocht. Koop hier je tickets voor Programma 1.

In Submission Submission neemt Bryana Fritz de rol aan van een 'amateur hagiograaf’. De amateur is zowel een beginner als een minnaar. De hagiograaf, zoals in het middeleeuwse literaire genre Hagiografie, is de schrijver van heiligenlevens. In een serie van vier verschillende performatieve portretten belichaamt Fritz de strategieën die middeleeuwse vrouwelijke heiligen gebruikten om hun besloten en beperkte levens, dood en passies te ondermijnen. Door haar fysieke en digitale lichaam over te geven aan heilige echo's uit het verleden, ontleedt en gebruikt ze de middelen van het eigen lichaam. Submission Submission is een groeiende codex, een bundeling, van performatieve portretten van middeleeuwse vrouwelijke heiligen. Voor elke iteratie van de performance worden vier heiligen uitgekozen om een uur met ons te delen. De line-up voor deze avond is: Hildegard van Bingen, Catharina van Siena, Christina van Bolsena en Jeanne d'Arc.

Bryana Fritz studeerde dans in Minneapolis en Essen en bij P.A.R.T.S. in Brussel. Sindsdien woont en werkt ze in België als danser, performance-maker en dichter. Haar werk situeert zich op het snijvlak tussen poëzie, performance en de digitale wereld. Bryana werkte als performer samen met oa. Anne Teresa De Keersmaeker en Femke Gyselinck. Sinds 2016 vormt ze samen met Henry Andersen Slow Reading Club, een semi-fictieve leesgroep die choreografieën voor collectieve leessessies opzet. 

Beluister hier de aflevering met Bryana Fritz in De Werkplek, de podcast van Etcetera.
Bryana Fritz op Vimeo.

“The fact that I don’t have a street-view window, ends up being quite significant, I often end up using my computer screen instead of or as a window. There is a transposition of the window which is like the imagined outside for me, or maybe even just the sky. My computer that gives a horizon in some sense, without a horizon.” Bryana Fritz, Etcetera

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Théatre / Spectacles > Performances

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Performances
Encore plus d'événements Antwerpen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd´hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 75329
Editer l'événement SEO Espace administration