De Notenkraker Charkov Staats Ballet Theater

image - De Notenkraker Charkov Staats Ballet Theater

A propos

Als we het over kersttradities hebben dan hoort de balletvoorstelling De Notenkraker daar zeker bij. De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering om met de hele familie van te genieten.

De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, hij componeerde het speciaal voor dit ballet, wordt live door een orkest gespeeld en zorgt samen met de virtuoze danspartijen en het schitterende core de ballet dat de donkere dagen in december even worden opgelicht.

In De Notenkraker krijgt Clara Staalboom op kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar en zijn dolgelukkig samen. Er is echter één gevaar: de Muizenkoning, een zeer gevreesde vijand van de prins. Hij verandert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning en zijn muizen beleven Clara en De Notenkraker allemaal spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en ervoor zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Het ontroerende en spannende verhaal van Clara en de prins wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Opera en Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam bij dit theater, waaronder artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Samen zorgen zij ervoor dat de voorstellingen tot in de puntjes zijn uitgevoerd.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Professionnel
Encore plus d'événements Antwerpen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 75310
Editer l'événement SEO Espace administration