image - Boléro / l'heure espagnole

A propos

Maurice Ravel was gefascineerd door Spanje, getuige zijn Boléro en zijn vermakelijke eenakter L’Heure espagnole. Naar eigen zeggen wilde de componist de komische Italiaanse opera van weleer nieuw leven inblazen. Hij koos daarom voor het populaire toneelstuk van Franc-Nohain dat overloopt van komisch potentieel.

De ingrediënten? Begin met een plichtsgetrouwe klokkenmaker en zijn overspelige vrouw. Voeg daaraan toe een gespierde ezeldrijver en wat minnaars en sluit ze op in een klok. Geserveerd met de speelse composities van Ravel – de tikkende klokken komen zelfs terug in de muziek – en het geheel klopt. Een kolfje naar de hand van regisseur Tom Goossens, die eerder al bewees raad te weten met opera en komische liefdesintriges. Ravels wereldberoemde Boléro wordt op speelse wijze ingezet als een verrassende proloog waarin medewerkers van Opera Ballet Vlaanderen een glansrol krijgen.

 

Opera Ballet Vlaanderen brengt met L’Heure espagnole voor het eerst een opera op de planken met het Youth Orchestra Flanders. Dit nieuwe symfonisch jeugdorkest werd opgericht in een partner- schap met Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Onder de vleugels van ervaren orkestleden en dirigenten krijgen belofte volle, jonge musici de kans om te proeven van het professionele circuit in de grote cultuurhuizen. Behalve aan het symfonische repertoire zullen de aanstormende muzikanten zich wagen aan ballet en opera. Voor deze primeur zal het jonge toptalent Yi-Chen Lin het Youth Orchestra Flanders gidsen door Ravels virtuoze orkestpartituren.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Classique / Contemporain / Baroque / Carillons
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 75073
Editer l'événement SEO Espace administration