BRAHMS & TSJAIKOVSKI Brussels Philharmonic o.l.v. Michael Sanderling & Nikolay Lugansky, piano

Concert » Classique / Contemporain / Baroque / Carillons

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • Covidsafe Ticket
 • A propos de BRAHMS & TSJAIKOVSKI Brussels Philharmonic o.l.v. Michael Sanderling & Nikolay Lugansky, piano

  Traduction en fran�ais non disponible

  Een gepast programma voor het einde van het jaar! Romantisch zwelgen, langoureus gedachten van vroeger laten uitdeinen terwijl je luistert naar twee werken met grootse gebaren en volle klanken uit de hoog-romantiek… het mag allemaal…

  Johannes Brahms heeft moeten zweten en zwoegen op zijn 2 pianoconcerti (hij was zelf een fenomenaal goed pianist!). In 1858 componeert hij zijn eerste pianoconcerto. Tegen alle verwachtingen in wordt het werk bijzonder koel onthaald. Brahms was er het hart van in… Pas 20 jaar later waagt hij zich aan een tweede concerto. Deze keer weet hij: “Ondanks alles zal het eerste concerto nog wel in de smaak vallen, en het tweede zal anders klinken.” Zijn voorspelling komt uit. De eerste compositie vindt uiteindelijk zijn weg naar de concertzaal en het tweede concerto voelt zelfverzekerd en rijper aan. 

  Op het hoogtepunt van zijn carrière bereikt Brahms voor het eerst de perfecte mix tussen inspiratie en techniek - eindelijk voelt hij zich een volwaardig componist. 

  In hetzelfde jaar werkt Tsjaikovski zijn vierde symfonie af. Een werkstuk met een boodschap waarin hij zijn eigen leven probeert te vatten, met de verbeelding en het lot als rode draad - want, zo zei hij zelf: “De kracht van het lot is te sterk voor het individu om te weerstaan.”

  Het is een voorrecht om de Russische pianist Nikolay Lugansky live bezig te zien. Hij staat bekend als één van de beste Rachmaninov-vertolkers van onze tijd. Door zijn moeiteloze virtuositeit, zijn vertellende vermogen en groot poëtisch aanvoelen zal hij ook de uitvoering van het in alle opzichten gigantische tweede pianoconcerto van Brahms - herinner je de jongste Koningin Elisabethwedstrijd - tot een feest weten te maken.

  Johannes Brahms Pianoconcerto nr. 2, opus 83
  Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Symfonie nr. 4 in f, opus 36

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Centre culturel d'Hasselt

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Hasselt

  Recommandations