Jim White, Chris Eckman

Concert » Blues / Country / Folk

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Jim White, Chris Eckman

  Traduction en fran�ais non disponible

  JIM WHITE
  De Amerikaanse singer-songwriter Michael Davis Pratt, beter bekend als Jim White, is van vele markten thuis; van taxichauffeur tot bokser, van dominee tot professioneel surfer. Hij deed het allemaal. Een boeiend leven, dat verfilmd werd in de roadmovie ‘Searching for the Wrong Eyed Jesus’. In de film krijgen we ook een inkijk in z’n muzikale carrière, want als alternatieve country- en rootsmuzikant heeft hij eveneens z’n strepen verdiend.

  Jim White werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne van Talking Heads en werkte laten samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba en Aimee Mann. White wordt wel eens ‘The king of country noir’ genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Met zijn recentste plaat ‘Misfit's Jubilee’ (2020) kon White bij pers en publiek op veel lof rekenen. Uitkijken naar 4 juni, wanneer hij de plaat eindelijk live kan voorstellen aan het Brugse publiek.

  CHRIS ECKMAN
  Singer-songwriter Chris Eckman verdiende eerder zijn sporen als frontman bij de Amerikaanse rock band The Walkabouts. In 2012 hield de band ermee op en waagde Eckman zich, naast passages bij andere bands Dirtmusic en Distance, Light & Sky, aan een solocarièrre. Met succes, want ondertussen is Eckman al aan z’n vijfde studioalbum toe. Die verscheen in 2021, te midden de coronapandemie en kreeg de titel ‘Where The Spirit Rests’ uit.

  Eckman deed beroep op de diensten van de Britse elektronische componist Alastair McNeill (bekend van zijn werk bij o.a. Roísín Murphy) en stelde een ensemble samen waar onder andere gitarist Chuck Johnson, violiste Catherine Graindorge en keyboardist Chris Cacavas deel van uitmaken. Het resultaat is zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Een intiem album met verlies en verlossing als rode draad, thema’s die perfect passen bij de vreemde tijden waarin we ons momenteel bevinden.

  Chris Eckman stelt zijn nieuwe plaat op 4 juni voor aan het Brugse publiek in Cactus Club.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Cactus Club

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Bruges

  Recommandations