image - Jim White

A propos

Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne en getekend op diens label Luaka Bop. White staat garant voor dromerige en donkere nummers waarin folk, country, americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen.

Hij werkte voor zijn platen reeds samen met klinkende namen als Joe Henry, Bill Frisell en Aimee Mann. White’s nummers zijn verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS. Het is dan ook geen toeval dat Jim White schitterende in de BBC-documentaire 'Searching for the Wrong-Eyed Jesus'. Hier wordt hij gevolgd op zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden.

Jim bracht in 2017 zijn laatste album 'Waffles Triangles & Jesus' uit en nieuw werk is onderweg. Hij zal tijdens zijn tournée oud en nieuw werk spelen met zijn trio.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Blues / Country / Folk
Encore plus d'événements Vlaams-Brabant
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 56645
Editer l'événement SEO Espace administration