Sander de keere + mari samuelsen & casco phil

image - Sander de keere + mari samuelsen & casco phil

A propos

Sander De Keere
Sander De Keere presenteert bij Klara, maakt video’s voor het YouTube-kanaal van Overal klassiek en heeft een item in Iedereen beroemd met Thibault Christaensen. Maar hij is ook (en vooral) een muzikant en componist met een passie voor oude synthesizers en een voorliefde voor minimalistische repetitieve muziek. Na enkele singles in 2019 en 2020 en werk voor theater en televisie verscheen begin dit jaar Primitive structures: een zoektocht naar wat minimal music vandaag kan betekenen: minder in een wereld van steeds meer.

Mari Samuelsen & Casco Phil
De Noorse violiste Mari Samuelsen bouwde de voorbije jaren een sterke reputatie op met een zowel meer traditioneel als hedendaags repertoire. Ze zoekt inspiratie bij hedendaagse componisten als Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson en Max Richter, met wie ze een jarenlange bijzondere samenwerking heeft. 

In 2019 verscheen een eerste album bij het prestigieuze Deutsche Grammophon, met muziek van Bach, Glass, Richter, Gregson, Jóhannsson, Eno, Vasks e.a. Straks volgt een nieuw album met werk van o.a. Beethoven en Einaudi. Samuelsen speelde in de meest prestigieuze zalen ter wereld zoals de Londense Barbican, de Philharmonie de Paris en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Speciaal voor Nordic night(s) 2018 haalde CCHA Mari Samuelsen voor het eerst naar Vlaanderen. Samen met Casco Phil onder leiding van Benjamin Haemhouts bracht ze toen een Nordic noir-programma. Vier jaar later nodigen we haar maar wat graag opnieuw uit, met een nieuw programma, én opnieuw in samenwerking met Casco Phil, het unieke Belgische kamerorkest dat continu zoekt naar unieke en grensverleggende projecten.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Concerts > Classique / Contemporain / Baroque / Carillons

Encore plus d'événements Concerts > Classique / Contemporain / Baroque / Carillons
Encore plus d'événements Limburg
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 59094
Editer l'événement SEO Espace administration