Tussen 2 lijnen #8 - Jens Meijen

image - Tussen 2 lijnen #8 - Jens Meijen

A propos

Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: de Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Jens Meijen (°1996) is afgestudeerd als letterkundige en werkt als assistent en doctoraatsonderzoeker in de politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Daarnaast is hij journalist en recensent bij Humo en De Morgen, redacteur bij Greenpeace Belgium en lid van de kernredactie van literair tijdschrift DW B. Hij publiceerde ook in De Revisor, deFusie, Hard//hoofd en Deus Ex Machina. In 2016 werd hij de eerste Jonge Dichter des Vaderlands van België. In 2019 verscheen zijn eerste dichtbundel, Xenomorf, in april 2021 zijn debuutroman De lichtjaren. 

Daarin verbindt hij klimaatverandering en kinderloosheid met parallelle werelden en niet-menselijke tijd of deep time. Op die manier onderzoekt hij hoe we een nieuwe gemeenschappelijke toekomst kunnen verbeelden, en hoe literatuur het belang van empathie kan onderstrepen. Hij vraagt zich af welke verantwoordelijkheid we dragen voor andere levensvormen op onze aarde en wat het is om ergens thuis te zijn. De lichtjaren tekent de pijn van een generatie en toont dat elke mens, op kosmische schaal, voortleeft in alle andere.

"Het is van meet af aan duidelijk: dit is poëzie van de 21ste eeuw, die zich afvraagt wat er in de 22ste nog van ons zal resten. (…) In die zin stelt Meijen hier de fundamentele vraag welke rol de lyrische schoonheid nog kan spelen in een wereld die op haar ondergang afstevent. Poëzie kan de wereld niet redden, zoveel is zeker, maar hoe moet ze zichzelf tot die constatering verhouden?” De Standaard, 27 december 2019

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Contes / Littératures > Divers
Encore plus d'événements Limburg
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd´hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 59097
Editer l'événement SEO Espace administration