[n0dine] For Good Measures - Muslin Brothers

 
image - [n0dine] For Good Measures - Muslin Brothers

A propos de [n0dine] For Good Measures - Muslin Brothers

‘Muslin’ (NL: ‘mousseline’) is een lichte, zachte en transparante stof die gebruikt wordt om sluiers en mannenhemden te maken, evenals prototypes voor kleding, alvorens ze in productie gaan. De studio fungeert tegelijk als fashion brand en onderzoekslab om te speculeren over de manier waarop persoonlijke, sociale en politieke systemen zich manifesteren in kleding. Hun onderzoek vertaalt zich naar wearables, performances, ruimtelijke installaties en beeldend werk.

Momenteel kijken ze naar het gegeven van tijdsbeleving, hoe het verschuift en een vlucht neemt doorheen de kleding die we uitkiezen en dragen. Tijdens de lockdown creëerde het Muslin Brothers duo het audiowerk ‘For Good Measures’.
Mode is een praktijk die berust op tijdelijkheid. Het leunt zwaar op seizoenen en zelfs op verschillende delen van de dag. In tijden van lockdown en social distancing, leek het alsof een kledingstuk even vrij kan zijn van sociale verwachtingen en codes, en gebruikt kan worden om tijdsmetingen te herdefiniëren.
Het audiowerk vertrekt vanuit een intiem kader: ‘Please position yourself in front of a mirror’. Aan de hand van eigen anekdotes en korte studies bouwt het op als een soort ‘partituur’ om tijdseenheden op een andere manier te gaan beschouwen: via zoomlijnen, knopen, kleuren, herinneringen en speculaties. Het materiaal en de getuigenissen die hieruit voortkwamen, nemen ze als basis voor een nieuwe installatie in n0dine.

Informations pratiques

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Expos > Techniques mixtes
Encore plus d'événements Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement

Thématiques

Evénements les plus consultés

ID : 70229
Editer l'événement SEO Espace administration