Schrijfmarathon Amnesty International mét theater en een dansfeest

 
image - Schrijfmarathon Amnesty International mét theater en een dansfeest

Over Schrijfmarathon Amnesty International mét theater en een dansfeest

Wereldwijd worden mensen onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet omdat ze deelnamen aan een vreedzaam protest of op een andere manier opkwamen voor hun rechten.


Je vraagt jezelf af: wat kan ik daar aan doen? Wel, pak je pen vast en schrijf hen vrij! Jouw brief kan levens redden. Het werkt écht! Want straks worden honderdduizenden brieven en handtekeningen uitgestuurd, ook die van jou. Postzakken vol protestbrieven uit alle hoeken van de wereld komen bij machthebbers terecht. Probeer dat maar eens te negeren! Dus, move your pen en je benen voor de Amnesty International schrijfmarathon met dansfeest in Café ARSENAAL.


za 17 dec
18u30: start schrijfmarathon
20u15: theatervoorstelling Monstera
(tickets: https://www.arsenaallazarus.be/kalender/item/monstera---compagnie-cecilia)
22u00: blijven schrijven en dansen op schijven van Mechelse DJ’s


We schrijven voor de VRIJHEID EN GERECHTIGHEID van Shahnewaz die in Bangaladesh opkomt voor het milieu, Zineb die om het leven kwam in Frankrijk door een traangasgranaat, Dorgelesse die op straat kwam voor een vreedzaam protest in Kameroen, Luis Manuel die opkomt voor vrije meningsuiting in Cuba, Chow Hang-Tung die een vreedzame herdenking bijwoonde van een bloedbad in ’89 in China, Vahid die werd gefolderd en opgesloten in Iran nadat hij protesteerde tegen de ongelijkheid en politieke respressie, Nasser die in Marokko 20 jaar cel kreeg voor het uiten van zijn mening, Yren en Mariana, transvrouwen in Paraguay, Aleksandra die in Rusland werd opgepakt omdat ze tegen de oorlog in Oekraïne is, Cecillia, Joanah en Natsai die in Zimbabwe ontvoerd, geslagen en seksueel misbruikt zijn omdat ze demonstreerden tegen het beleid van hun regering.


#schrijfzevrij #weekvandemensenrechten2022


Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Varia
Nog meer evenementen Mechelen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 110484
Editer l'événement SEO Espace administration