Groepstentoonstelling Lightness

 
image - Groepstentoonstelling Lightness

Over Groepstentoonstelling Lightness

In de tentoonstelling ‘Lightness’ maken licht en ruimte, lichtheid en beweeglijkheid de dienst uit. Lichtheid als antoniem van zwaarte, als bron van helderheid. Lichtheid als vermogen tot beweeglijkheid. Lichtheid gezien als vloeibaarheid.


De expositie wordt gedragen door de idee dat haar beweeglijkheid, kunst in staat stelt om te ontsnappen uit de klauwen van negatieve krachten. Daarachter schuilt dus ook een alertheid.
De presentatie visualiseert een soort vloeibaarheid waarbij die weerloze kunst tussen de vingers van de gebalde vuist van het kwaad glippen kan.


Er zijn vast synoniemen die de titel in een te verwaarlozen daglicht plaatsen maar daar is het hier geenszins om te doen. De tentoonstelling wil een statement zijn van positivisme, bewustmaking en volharding.
In het achterhoofd koesteren de kunstenaars de gedachte dat wat er ook zij, kunst nooit zwicht, steeds weer ontkiemt, herrijst en uit de grond schiet daar waar de vijand het niet verwacht. Tot voordeel van ons allen.


Met werk van Jürgen Augusteyns - Joost Colpaert - D.D. Trans - Johan Gelper - John Van Oers - Bart Vandevijvere - Laura Viale

Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 111472
Editer l'événement SEO Espace administration