Chaïm & Cécile SOIREE PERPLX: Double Bill: There There Company & Sinking Sideways

 
image - Chaïm & Cécile SOIREE PERPLX: Double Bill: There There Company & Sinking Sideways

Over Chaïm & Cécile SOIREE PERPLX: Double Bill: There There Company & Sinking Sideways

Een SOIREE PERPLX - een samenwerking tussen circuswerkplaats PERPLX en Schouwburg Kortrijk - is steeds verwonderlijk, soms zelfs verbluffend. Het gaat om authentieke circuscreaties, zo goed als altijd een avant-première of première of in het begin van een speelperiode. Kraakvers werk dus, beetgaar, klaar om gedegusteerd te worden voor wie de verschillende circussmaken wil leren kennen. Altijd een interessante en fijne avond.

Ditmaal een double bill om duimen en vingers vanaf te likken. Starten doen we met There There Company, daarna geven we het podium aan Sinking Sideways. Laat je verwonderen door deze double bill die bol staat van acrobatie!


THERE THERE COMPANY (BE) – ‘CHAÏM’ – Schouwburg - 19:00 – Duur: 60’

Een ode aan de adem

Ademen is een fysiologisch proces dat ons in leven houdt. De drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem, onze beweging. Ademen is een krachtig maar tegelijk ook fragiel proces, dat lang niet zo vanzelfsprekend is als we vaak denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in. Tijd voor een ode! In ‘Chaïm’ ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Probeer je adem uiteraard niet al te lang in te houden!


SINKING SIDEWAYS (BE) – ‘CÉCILE (première)’ – Budascoop - 21:00 – Duur: 50’

Jongleren met je lijf

In zijn tweede creatie ‘Cécile’ onderzoekt het jonge Vlaamse circuscollectief Sinking Sideways de choreografische mogelijkheden binnen één repetitief patroon, geleend van het oneindige-lusprincipe van jongleren. In een duidelijk begrensde zone verschijnen en verdwijnen vormen, en de lichamen van de drie artiesten lijken samen te vloeien tot één levend organisme. Drie acrobaten, beperkt tot een kleine ruimte, continu in beweging.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Circusvoorstellingen
Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 112071
Editer l'événement SEO Espace administration