Strand of Oaks (solo)

 
image - Strand of Oaks (solo)

Over Strand of Oaks (solo)

Met In Heaven schreef Tim Showalter de plaat van zijn leven. Met zijn gouden stem grijpt de immer innemende bezieler van Strand of Oaks – woeste baard, wapperende manen, maar o zo knuffelbaar – je van bij de eerste noot bij je nekvel.


In Heaven, het achtste studioalbum van Strand of Oaks, is een hartverscheurende plaat over pijn, verlies en intens verdriet. Maar ze staat ook symbool voor de kracht van muziek. Voor de soms enige houvast, die muziek kan bieden wanneer het noodlot toeslaat.


Drie jaar geleden verloor Tim Showalters vrouw Sue haar moeder in een verkeersongeval. Showalter zwoer de drank af om zijn vrouw te helpen haar leven terug op de sporen te krijgen. Samen besloten ze alles achter te laten en te gaan rondtrekken in de States. Een impulsieve beslissing, maar ook één die alles symboliseert waar In Heaven voor staat. Want meer dan een plaat om verlies te verwerken, is In Heaven een zoektocht naar het leven geworden.


Om de vele indrukken die Showalter opdeed tijdens zijn louterende roadtrip in een album te gieten, werkte hij onder meer samen met onder andere Carl Broemel (My Morning Jacket) en James Iha (The Smashing Pumpkins). Het resultaat is van een verbluffende schoonheid en vormt een extra kroon op het rijke oeuvre van Strand of Oaks.


Gedrenkt in melancholie en voortgestuwd door zijn krachtige stemuithalen en gitaarriffs neemt hij zijn publiek moeiteloos mee op een intense muzikale trip. Als een gids die houvast biedt in het leven, met ver weg in de horizon een zoete, roodgekleurde zon die langzaam wegzakt in de meren van Indiana. Alles komt goed.


“I am thrilled to be returning for my first ever solo shows. In my experience playing solo provides a unique connection to myself and the audience where we can truly live in the songs together. After so long without shows the thought of sharing an evening together in song and stories and overall good vibes will be an absolute dream. Thank you for your continued support and I am looking forward to all be in a room together soon.” Much love ~ Tim

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Blues / Country / Folk
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 112511
Editer l'événement SEO Espace administration