image - 9,6 (een verweer)

Over 9,6 (een verweer)

,6 miljard dollar. Dat is het verlies dat de Ever Given maakte, elke dag dat het schip het Suezkanaal blokkeerde. 9,6 miljard dollar is ook de boete die oliemaatschappij Chevron moest betalen, na jarenlange vervuiling van de Amazone in Ecuador. 9,6 miljard, zoveel kost de langverwachte opvolger van de Hubble Ruimtetelescoop. 9,6 miljard, met zoveel mensen zullen we in 2050 zijn op deze planeet.


In een tijd dat oliemaatschappijen meer besteden aan advocaten om burgers het zwijgen op te leggen, dan aan hun milieuboetes. In een tijd dat boeren die hun grond verdedigen tegen multinationals, zélf worden aangeklaagd. In een tijd dat burgers die actie ondernemen, worden veroordeeld, terwijl daders hun schuld afkopen. In die tijd spreekt een vrouw ons toe. Neemt zij het woord. Laat een stem horen.


Met 9,6 (een verweer) schrijft Stijn Devillé een nieuwe, ritmische en muzikale solo voor Sara Vertongen, een ode aan de kracht van een stem, tussen slam en spoken word.


Met Groupe Diane en Geel Hesje vormt 9,6 (een verweer) een nieuwe trilogie over protest en verzet.


gekozen door De Curatoren Buurthuizen

na de voorstelling van 20 december 2022 is er een nagesprek i.h.k.v. De Stand der Dingen.


Herinner je ze nog? De schoolstakingen voor het klimaat? Het momentum was daar. Er zou geluisterd worden. Maar toen verscheen dat virale spook. De blok ging er op. Heeft het wel zin? En wat kunnen we doen om gehoord te worden.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Humor / Komedies
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 112513
Editer l'événement SEO Espace administration