Jonge componisten (vervangprogramma voor Beethovens Vioolconcerto voor piano en orkest) Le Concert Olympique en pianist Kit Armstrong

 
image - Jonge componisten (vervangprogramma voor Beethovens Vioolconcerto voor piano en orkest) Le Concert Olympique en pianist Kit Armstrong

Over Jonge componisten (vervangprogramma voor Beethovens Vioolconcerto voor piano en orkest) Le Concert Olympique en pianist Kit Armstrong

Door een samenloop van omstandigheden moeten we 'Beethovens Vioolconcerto voor piano en orkest' van 8 december helaas annuleren.

In overleg met dirigent Jan Caeyers kunnen we echter een zeer aantrekkelijk alternatief voorstellen: 


Op zondag 29 januari 2023 geven Caeyers en zijn orkest om 15.00 uur een concert in het LUCA Lemmensinstituut, samen met Kit Armstrong . Het wordt een unieke gelegenheid om deze Amerikaanse pianist, die geldt als een van de belangrijkste jonge solisten van het ogenblik, in Leuven aan het werk te horen.


Het concert krijgt als titel ‘Jonge componisten’. Na het kamermuziekwerk Fast zu ernst van Kit Armstrong volgen immers de twee orkestwerken waarmee Beethoven op 2 april 1800 zijn groot debuut in Wenen maakte: het Eerste pianoconcerto en de Eerste symfonie.


Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.


-------Concert van 8 december geannuleerd


Le Concert Olympique en pianist Piet Kuijken brengen een première voor België: het overbekende Vioolconcerto van Beethoven, maar dan in een versie voor piano en orkest. Beethoven zelf schreef deze versie kort na de première van het Vioolconcerto, op vraag van de Engelse muziekuitgever Clementi.


Omdat deze bewerking van Beethoven zelf is, kan je gerust van een Zesde pianoconcerto spreken. Het werpt een heel ander licht op dit concerto en doet er ons op een andere manier naar luisteren.


Na de pauze speelt Le Concert Olympique Beethovens Vierde symfonie die hij quasi tegelijkertijd met het Vioolconcerto heeft gecomponeerd. Deze symfonie wordt relatief weinig uitgevoerd, omdat ze geprangd zit tussen de heroïsche Derde en iconische Vijfde symfonie. Collega componist Robert Schumann omschreef het werk daarom als Een slanke maagd tussen twee reuzen… Ze verschilt bovendien grondig van karakter door de aanwezigheid van de vele, bijna Italiaans aandoende, lyrische fragmenten. Het werk is onbezorgd levenslustig en sluit het beste aan bij Beethovens eerste twee symfonieën.


Ludwig Van Beethoven, Vioolconcerto in D, op. 61 (versie voor piano en orkest)

Ludwig Van Beethoven, Symfonie nr. 4 in B, op. 60

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 112515
Editer l'événement SEO Espace administration