Anatole Comp. Marius

 
image - Anatole Comp. Marius

Over Anatole Comp. Marius

De Weense arts en auteur Arthur Schnitzler schreef Anatol in 1893 als zijn eerste toneelstuk. Het is een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Comp.Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling. De verschillende aktes lopen vlot in elkaar over.


Anatole (gespeeld door Kris Van Trier) houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij trouw zijn niet zo serieus, maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Die zorgen deelt hij mee aan zijn beste vriend Max (gespeeld door Herwig Ilegems) die wat meer met beide voeten op de grond blijft.


Mannen weten het als ze een scheve schaats rijden. Maar vrouwen bedriegen mannen net zo goed. Alleen… zijn ze er zich niet zo van bewust, meent Anatole. Achter een masker van wispelturigheid en nonchalance verbergt hij twijfels en jaloezie. De affaires volgen mekaar in snel tempo op, maar zijn onrust blijft. Een beetje zoals Don Juan, lijkt Anatole nooit echt gelukkig te zijn, omdat al zijn relaties uiteindelijk mislukken.


Het duo Van Trier-Ilegems steelt de show als de onafscheidelijke Anatole en Max. Evelien Bosmans schittert in haar subtiele invulling van de verschillende vrouwenrollen, Cora, Gabriele, Bianca, Annie en Ilona. 


Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Spektakels
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 112519
Editer l'événement SEO Espace administration