AAFKE ROMEIJN + ARNO VAN VLIERBERGHE Poëzieweek

 
image - AAFKE ROMEIJN + ARNO VAN VLIERBERGHE Poëzieweek

Over AAFKE ROMEIJN + ARNO VAN VLIERBERGHE Poëzieweek

Voorprogramma: Zima


Voor de Poëzieweek steken we een avond met muziek en woord in elkaar. Aafke Romeijn is de ideale brug tussen de twee disciplines. De muzikante en schrijfster verwerkt uiteenlopende thema’s in haar liedjes, gedichten en boeken: van architectuur tot sciencefiction en van antidepressiva tot snelwegen. In haar theatershow smeedt ze al haar fascinaties tot één verhaal, dat de toeschouwer een indringende en meeslepende blik in haar wereld geeft.


De Nederlandse Aafke Romeijn is ook in België uitgegroeid tot een graag geziene muzikante en auteur. Ze scoorde hits met onder anderen 'Alles went' (met rapper Sef) en 'Zal ik dan' (met Tom Pintens). Met haar vorig album 'M', de soundtrack bij haar boek 'Concept M', kon ze zich verder profileren. Knappe singles 'Ameland', 'Spoiler' en 'South Park' werden warm onthaald door Vlaamse en Nederlandse radiostations.


Haar nieuwe album 'Godzilla' is een muzikale vertaling van de dichtbundel 'Leegstand', verhuld in Nederlandstalige artpop songs. De liedjes doorbreken taboes over zware periodes, bieden troost zoals hoge gebouwen in dichtbevolkte steden.


Aafke brengt voor deze voorstelling de jonge Gentse dichter Arno van Vlierberghe mee. Als support spelen Zima, twee jonge beginnende muzikanten. Janne Heylen op bugel en trompet en Tessa Walter op piano vermengen jazz met een vleugje 'spoken word'. 


“Nooit maakte opgewekte electropop zo stil”- Trouw 


“Een van de beste tekstschrijvers in onze taal” - Musicmaker


Aafke Romeijn (zang, toetsen), Bram ieven (gitaar), Hidde Roorda (bas)

Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Multidisciplinaire festivals
Nog meer evenementen Mechelen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 112686
Editer l'événement SEO Espace administration