AFFORDABLE ART FAIR BRUSSELS

 
image - AFFORDABLE ART FAIR BRUSSELS

Over AFFORDABLE ART FAIR BRUSSELS

AFFORDABLE ART FAIR BRUSSELS

8 – 12 februari 2023


Hedendaagse kunst bij u thuis!

 

De 14e editie van Affordable Art Fair Brussels vindt in het gebouw van Tour & Taxis plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 februari 2023. De beurs, een belangrijk evenement op de culturele en sociale kalender, verwelkomt elk jaar ongeveer 15.000 bezoekers, die het aanbod van ongeveer 80 Belgische en internationale galeries komen ontdekken. Dezelfde galeries representeren 600 opkomende en gevestigde kunstenaars.

 

Het Affordable Art Fair-principe is eenvoudig: enkele duizenden kunstwerken tonen voor betaalbare prijzen, de slogan van de beurs is immers “ontdek het plezier van het verzamelen van kunst”. De Affordable Art Fair is bekend om zijn ontspannende sfeer waar zowel startende verzamelaars als ervaren liefhebbers de ideale setting hebben om zich te laten verleiden door hedendaagse kunst. Schilderijen, prints, fotografie, sculpturen of installaties: er is voor elk wat wils, voor ieder budget!

 

Alle tentoongestelde werken zijn van levende kunstenaars en de prijzen van de kunstwerken worden verplicht vermeld. Het speciale aan de beurs is dat u uw favoriete kunstwerk direct kunt meenemen. Op de beurs is een speciale “Wrapping Station” waar net aangekochte werken veilig ingepakt worden voordat ze dan met hun nieuwe eigenaren vertrekken!

 

Een strenge en gevarieerde selectie

 

Bij de Affordable Art Fair gaan betaalbare prijzen hand in hand met kwaliteit. De keuze werd gemaakt volgens strenge criteria, waarbij de door de kandidaat-galeries voorgestelde kunstenaars beoordeeld werden op originaliteit, artistieke identiteit en intentie, de technische kwaliteit en de betekenis achter het werk.

 

Blythe Bolton: directeur van Affordable Art Fair Brussels en Amsterdam

 

Blythe Bolton, geboren in Edinburgh, studeerde hedendaagse kunstgeschiedenis in Los Angeles en aan de wereldberoemde University of St. Andrews in Schotland. Blythe verliet het Verenigd Koninkrijk in 2014 voor Amsterdam, waar haar succesvolle carrière in de internationale kunsthandel begon. Sinds 2018 is Blythe een van de drijvende krachten achter Affordable Art Fair Amsterdam, de beurs waar ze al snel de leiding over nam. In 2021 nam Blythe bovendien het directeurschap op zich van Affordable Art Fair Brussels. Ze is van nature een nomade en verdeelt haar tijd tussen Brussel, Amsterdam, Edinburgh en Londen.

 

Meer dan 80 Belgische en internationale galeries

 

Voor de 14e editie verwelkomt de beurs een 25-tal Belgische galeries, waaronder: Winwood Gallery (Knokke), d'Haudrecy Art Gallery (Knokke), Oever Gallery (Oostende), Christine Colon Galerie (Luik), Charline Kervyn – Contemporary Art (Gent),
Kunst in Huis (Brussel) en Art Unity Gallery (Brussel)
. Een breed scala aan internationale galeries zal zich bij de beurs voegen uit 20 verschillende landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, de VS, Japan en Zuid-Korea. Alles bij elkaar presenteren de galeries werken van meer dan 600 kunstenaars. Waaronder gevestigde en internationaal bekende namen als Denis Meyers (Acid Gallery), Magali Cazo (Galerie Insula), Willi Siber (galerie p13), Gemmy Woud Binnendijk (Warnars & Warnars Art Dealers), Jaime Sicilia (Al Contar del Arte), Mr Brainwash (Deodato Arte) en opkomende talenten als Hanne Van Assche (Kunst in Huis), Edouard Schneider (Frock Gallery), Teophilus Tetteh (Winarts Arte), Cathy Tabbakh en Vanessa Van Meerhaeghe (Oever Gallery).

Om de volledige lijst van exposanten te zien: https://affordableartfair.com/fairs/brussels/exhibitors/

 


NIEUW: Spotlight op Spanje


Voor het eerst dit jaar introduceert de beurs een sectie “Spotlight”. In deze sectie wordt elk jaar een land, techniek, stijl of thema belicht. Voor de editie van 2023 viert de beurs haar historische positie als een van de meest internationaal diverse beurzen op de Belgische kunstkalender door zich te concentreren op de Spaanse galeries die al vele jaren trotse ambassadeurs van hun land zijn op de Brusselse beurs. Bezoekers krijgen de kans om de thema's, zorgen en technieken van hedendaagse Spaanse kunstenaars te ervaren en te verkennen. De sectie Spotlight on Spain brengt 6 Spaanse galeries samen die werken van meer dan 30 kunstenaars zullen presenteren: Al Contar del Arte (Aranda de Duero), Anquins Gallery (Reus), L'Arcada Galeria d'Art (Blanes), María Aguilar ( Chiclana), Juca Claret (Madrid) en OCCO Art Gallery (Madrid).


Site specific installatie door Alejandro Propato

De Argentijnse architect en beeldhouwer Alejandro Propato ontwerpt monumentale installaties die geïnspireerd zijn door de natuur en een interactie hebben met de openbare ruimte. Zijn werk was onder meer te zien in Australië, Denemarken, Nederland, Ierland, België en Patagonië in Argentinië. Voor Affordable Art Fair Brussels zal Alejandro Fuchsia Deployment voorstellen, een grote site-specific installatie die aan de plafondstructuur van Tour & Taxis zal hangen. Gemaakt met 4.500 meter touw vanuit een epicentrum boven de ingang van de beurs, is het werk geïnspireerd van het gebouw en de indrukwekkende netvormige stallaconstructie daterend uit het begin
van de 20e eeuw.

 

Interactief project door ROXEHA

 

Het Belgische creatieve duo ROXEHA, gevormd door Roxanne Wegscheider en Denis Auspert, zal, The Happy Trip, een 5m lange doodle presenteren met onder meer funky karakters en asymmetrische vormen. Tijdens de beurs zal het werk door de bezoekers tot leven komen doordat ze het kunnen inkleuren. ROXEHA zal ook enkele van hun speelse en kleurrijke kunstwerken op hun stand presenteren en verkopen. Tot hun inspiratiebronnen behoren artiesten als Keith Haring, Romero Britto, Takashi Murakami, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle. Met hun creaties willen ze vreugde en geluk overbrengen.

 

Binnenkort
meer info over andere speciale artistieke projecten, installaties en meer…


Campaign image met werk van Gordon Hopkins

Het werk van de in Boston geboren, en in Brussel woonachtige, kunstenaar Gordon Hopkins is te zien in de campagne van de Affordable Art Fair Brussels. Gordon Hopkins staat bekend om zijn gekleurde stillevens en abstracte schilderijen en wordt vertegenwoordigd door de Belgische galerie Art Platinum. Na 15 jaar als landschapsarchitect in Californië te hebben gewerkt, werd de wens van Gordon Hopkins om het leven als kunstenaar na te streven sterker en besloot hij zich aan het schilderen te wijden. Hij verhuisde naar België, waar een galerie zijn werk opnam en hem vormde tot een professionele kunstenaar. Veel van zijn inspiratie komt nog steeds uit zijn tijd als landschapsarchitect en tuinontwerper. Patronen, botanische elementen, landschappen en herhaling zijn allemaal belangrijke elementen die in Gordons schilderijen terug te vinden zijn. In zijn abstracte werk vind je lijnen, stippen, cirkels en andere vormen. Hij werkt graag met kleuren waar hij van houdt, en hij wil een gevoel van vreugde en optimisme in zijn werk brengen. Hij legt uit: "Ik schilder in zekere zin mijn eigen landschap, mijn eigen droomwereld."

 

Praktische informatie en tickets

Affordable Art Fair Brussels

Van 8 tot en met 12 februari 2023

Tour & Taxis

Havenlaan 86C 
1000 Brussel

https://affordableartfair.com/fairs/brussels/
 

 

 

Openingstijden

VernissageWoensdag 8 februari, 17:00 – 22:00

Publieksdagen:

Donderdag 9 februari, 12:00 – 22:00

Vrijdag 10 februari, 14:00 – 22:00

Zaterdag 11 februari, 11:00 – 19:00

Zondag 12 februari, 11:00 – 19:00


Praktische informatie

 • De 08/02/2023
  17:00-22:00
  De 09/02/2023
  12:00-22:00
  De 10/02/2023
  14:00-22:00
  Van 11/02/2023 tot 12/02/2023
  11:00-19:00
 • Tour et Taxis
  1000 Bruxelles - Bruxelles
 • Gratis : Under 16
  Vernissage (Valid for one entry for the Vernissage or one of the Public days) online  : 30,00 €
  Vernissage (Valid for one entry for the Vernissage or one of the Public days) on site  : 35,00 €
  Regular tickets online  : 15,00 €
  Regular tickets at the fair  : 20
Deel :

Fotogalerij (3)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Salons / Beurzen > Salons / Beurzen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 113351
Editer l'événement SEO Espace administration