Aquarium-Museum & Maison de la Science (Huis van de Wetenschap): nieuw bezoekaanbod

 

Over Aquarium-Museum & Maison de la Science (Huis van de Wetenschap): nieuw bezoekaanbod

ÉÉN TOEGANGSTICKET, TWEE MUSEA, TAL VAN ZALEN TE BEZOEKEN

Aquarium-Museum en Maison de la Science: ongewone bezoeken en ervaringen!

Het Aquarium: een uitnodiging om de waterfauna te ontdekken…
Neem een ‘droge’ duik in de oceanen, de zeeën, de meren en de rivieren van deze wereld en maak kennis met meer dan 150 soorten waterdieren. Een vleugje exotisme met de zaal “Amazonië, van het woud tot de rivier” : mierenkolonies, bidsprinkhanen, kikkers, vissen... worden u gepresenteerd in een "gezellige" ruimte die speciaal is ontworpen om het dichte oerwoud van het Amazonegebied te weerspiegelen. Er wacht u een nieuwe “bezoekerservaring”! Er is een online informatiebron opgezet over de verschillende soorten die in de bassins voorkomen. Fishipedia, gratis en leerzaam, begeleidt u tijdens het hele bezoek.

La Maison de la Science (Huis van de Wetenschap): wetenschap als cultuur!
Ontdek de wetenschap die verborgen zit in ons dagelijks leven! Doe zelf experimenten in onze zandbak met “augmented reality”, u beslist zelf welke, en laat u meevoeren door een wetenschappelijke animator in de fascinerende wereld van de wetenschap. Hij zal u verrassende, speelse en didactische ervaringen laten beleven!

De tentoonstelling “Créatures EXTRAordinaires” (BUITENgewone creaturen). (Niet toegankelijk op de 1ste zondag van elke maand).
Mythologische en legendarische dieren halen hun unieke eigenschappen en superkrachten uit de natuur. Langs het parcours biedt deze tentoonstelling u de mogelijkheid om uw eigen BUITENgewoon schepsel te creëren, terwijl u ongelooflijke anekdotes en feiten leert over de dieren die aan de basis liggen van mythen, legendes, verhalen en folklore van over de hele wereld.

Het Planetarium, poort naar de immensiteit van het Universum. (Niet toegankelijk op de 1ste zondag van elke maand).
Het Planetarium, een technologisch hoogstandje, stelt u in staat om op avontuur te gaan in de oneindigheid van de kosmos. Ondergedompeld in ons virtuele hemelgewelf, verkent u het heelal vanuit uw stoel: van de cyclus van de seizoenen tot de sterrenbeelden en de verkenning van de ruimte. Animaties en video's nodigen u uit om ons zonnestelsel op spectaculaire wijze te ontdekken.

Ongewone schatten: TréZOOr…
De zaal “TréZOOr” bevat opmerkelijke erfgoedobjecten, getuigen van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde die de geschiedenis van de natuurwetenschappen illustreren.

De Galerijen van de Botanica en de Evolutie. (Niet toegankelijk op de 1ste zondag van elke maand).
In de galerij van de Botanica komen verschillende thema's aan bod: de geschiedenis van de botanica, hoe planten werken, het herbarium, mens/plantrelaties... In de galerij van de Evolutie ontdekt u enkele van de belangrijkste evolutiestadia (uiterlijk van de eerste cellen, verdwijning van de dinosauriërs, enz.).

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (7)

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Museum
Nog meer evenementen Province de Liège
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 57333
Editer l'événement Espace administration