Glenn Miller Orchestra

 
image - Glenn Miller Orchestra

Over Glenn Miller Orchestra

Begin 2020 vierde The World Famous Glenn Miller Orchestra haar 35 jarig jubileum, onder leiding van bandleider Wil Salden. Naar aanleiding van dit heugelijke feit startte de band haar 35 jarige jubileumsteur met een overvolle kalender. Corona maakte hier jammergenoeg een abrupt einde aan, maar vanaf 2022 hoopt de band natuurlijk weer terug te kunnen keren op vele Europese podia. “35 Jaar Glenn Miller Orchestra” is de naam van het programma en tevens de titel van de nieuwe CD, uitgebracht bij MCP Sound. 

Het orkest is dus inmiddels al meer dan 35 jaar zeer succesvol in vele Europese landen, met ca. 140 optredens per jaar. Alleen al in 2019 stond de band op gerenomeerde podia, o.a. in Moskou, Luzern, Wenen, Praag, Florence, Rome en ga zo nog maar even door. Het zoveelste bewijs dat de muziek van Glenn Miller na meer dan 75 jaar nog steeds niets aan populariteit heeft ingeboet, integendeel: SWING IS IN.  

Het nieuwe programma zal de liefhebbers van echte swing- en big band muziek in vervoering brengen. Waar is deze muziek in deze tijd nog live te beluisteren? 

Het spreekt voor zich, dat je hiervoor natuurlijk een band nodig hebt, met zeer professionele musici, waarover Wil Salden uiteraard al sinds jaar en dag beschikt. De meeste musici maken al jarenlang deel uit van deze geweldige big band en dat is dus ook wel te merken als je dit geroutineerde orkest beluistert.. 

Zwaartepunt van het programma is natuurlijk de muziek van Glenn Miller. Andere orkestleiders uit die tijd worden natuurlijk niet vergeten en in herinnering gebracht met de door hun beroemd geworden composities. Het gaat dan om musici, zoals b.v. Woody Herman, Count Basey en Harry James en Les Brown. Naast deze instrumentale stukken, is er ook een belangrijke rol weggelegd voor onze zangeres Eva Buchmann en onze close-harmony groep “The Moonlight Serenaders”. In dit programma worden ook nummers gespeeld als herinnering aan de beste zangeressen uit dit tijdperk, zoals Ella Fitzgerald en Doris Day 

Voor de liefhebbers van swing muziek zullen 16 musici plus zangeres en vocal group “The Moonlight Serenaders” zorgen voor een onvergetelijke avond. KEEP SWINGING 

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels
Nog meer evenementen Oostende
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 57926
Editer l'événement SEO Espace administration