Slow Crush + Ohio Mark

 
Opgelet, dit evenement werd geannuleerd !
image - Slow Crush + Ohio Mark

Over Slow Crush + Ohio Mark

SLOW CRUSH
Met hun wall of sound waar je met gerust hart een boekenrek tegen kan hangen, blazen de Leuvense shoegazers van Slow Crush elk publiek vlak tegen de grond. Hun debuutalbum ‘Aurora’ (2018), een combinatie van invloeden uit grunge, noisepop en postrock, sloeg meteen aan en kreeg vlot airplay op Stubru en Willy. Na hun succesvolle doortocht op Roadburn, de hoogmis der zware gitaren, rijst de ster van Slow Crush pijlsnel verder. En ook het buitenland is mee, want over de plas hebben toonaangevende publicaties als Kerrang! (“one of the hottest live bands on earth right now”) en Stereogum (“one of the best shoegaze albums I’ve heard in a good long time. It’s fucking phenomenal”) niets dan mooie woorden over voor de band. In 2019 speelde de groep meer da 160 concerten in Europa en de VS, back to back met genretoppers als Pelican, Torche, Soft Kill en Gouge Away.

Zoals enkel de absolute klasbakken in het genre het kunnen, verbergen Jelle ‘Harde’ Ronsmans, Jeroen Jullet, Frederik Meeuwis en Isa Holliday bloedmooie songs onder hun dikke lagen gitaar en knallende drums. De band speelt graag met contrasten en hard – zacht dynamiek en de heeft met de dromerige stem van Holliday een extra geheim wapen op zak. In oktober 2021 bracht Slow Crush nieuw album 'Hush' uit, vergezeld van een tour die zich uitstrekt over najaar 2021 tot het voorjaar 2022. Daarin kan Cactus natuurlijk niet ontbreken. Wegdromen met de versterkers op 11!

OHIO MARK
Ohio Mark hult zich in een waas van gitaren en noise. Erik Van Hoecke en Pieter De Cnudde buigen de uitstervende synths van hun vorige band The Dead Color om tot shoegazy gitaren en brute post punk drums. De noise van Benjamin Caes (Crowd of Chairs) maakt het plaatje compleet. Nadat ze eerder al een handjevol singles en mixtapes uitbrachten, kwam er in 2019 de EP 'Exotism', dat ze zelf omschrijven als 'a flirt with different shades of loudness'. Na de pandemie is dit Gents/Antwerpse trio helemaal klaar voor de release van hun tweede EP dit najaar. Opnieuw op Sentimental, het label van geestesgenoten Whispering Sons.

Praktische informatie

 • De 08/10/2022
  20:00
 • Cactus Club
  27 Magdalenastraat
  8200 Brugge - Flandre Occidentale
  + Meer infos of Cactus Club
 • €11 jongerentarief  : betalend
  €12 prikkaart  : 
  €14 voorverkoop  : 
  €17 deurprijs  : 
 • Geannuleerd
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Indie / Experimenteel
Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 57961
Editer l'événement SEO Espace administration