3Men & Louis Sclavis (FR) + support

 
image - 3Men & Louis Sclavis (FR) + support

Over 3Men & Louis Sclavis (FR) + support

Reeds vele jaren kruisen de muzikale wegen van bassist Kristof Roseeuw en accordeonist Philippe Thuriot elkaar. Ze tourden samen met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin of met René Lussier, de befaamde gitarist van o.a. Fred Friths gitaar 4tet. Ze flaneerden muzikaal doorheen Senegal en stonden in 2004 samen op het podium ter gelegenheid van de culturele opening van de Olympische spelen in Athene.

Eveneens speelden ze diverse jaren samen in het radioKUKAorkest, het kwartet dat Roseeuw op vraag van KLARA samenstelde en waarmee hij 2 seizoenen lang het radioprogramma ‘De Kunstkaravaan’ van live muziek voorzag.

Waar rook is, is vuur en stilaan groeide bij beide heren de goesting naar een eigen ensemble. Roseeuw betrok er drummer Lionel Beuvens bij, nadat die voor een concert van Too Noisy Fish was ingevallen. De saus bleek héérlijk te binden. Op Gent Jazz realiseert 3Men in a boat een langgekoesterde droom. Ze inviteren de Franse Louis Sclavis, leidende figuur in de Europese impro muziek en één van de eersten die jazz met Franse volksmuziek wist te combineren.

Philippe Thuriot: accordeon
Kristof Roseeuw: contrabas
Teun Verbruggen: drums
Louis Sclavis [FR]: klarinet, basklarinet

"Het leek wel alsof invloeden uit diverse windhoeken leken samen te komen, met een Mediterrane wind die samenging met Afrikaanse uitbundigheid (vooral dan door Beuvens’ soms gedreven ritmes), met momenten van broeierige opgewektheid én minder tastbare ingetogenheid, filmische gaafheid én geïmproviseerde hoekigheid." (Guy Peters - Enola)

© Bruno Bollaert

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 61427
Editer l'événement SEO Espace administration