Le Chat van Geluck - tentoonstelling in hotel Sofitel Brussels Europe

image - Le Chat van Geluck - tentoonstelling in hotel Sofitel Brussels Europe

Over

Het beroemde figuurtje Le Chat van Philippe Geluck heeft de voorbije maanden niet stilgezeten. Zo kwamen we Le Chat onder meer tegen in de vorm van enkele monumentale beeldhouwwerken op de Champs-Elysées in Parijs en in een tentoonstelling in Bordeaux. Ook Caen, Saint-Tropez, Milaan en Genève staan nog op het programma.

Kortom, 'Le Chat déambule' (Le Chat trekt rond) zoals zijn geestelijke vader Philippe Geluck graag beweert.

En toch komt Le Chat van tijd tot tijd ook graag weer eens naar huis.
Philippe Geluck werd geboren in de Brusselse gemeente Etterbeek en koos daarom voor een korte pauze in het Sofitel Brussels Europe op het Jourdanplein.

"Het Jourdanplein is dé plek van mijn kindertijd", vertrouwt Philippe Geluck ons toe vanop de rooftop van de zevende verdieping. De cartoonist herinnert zich nog levendig de kleine winkeltjes rond het plein die vandaag verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor restaurants en andere handelszaken. Het Sofitel is voor Le Chat dus een beetje als thuiskomen.

Aan de ingang van het hotel verwelkomt een bronzen beeldhouwwerk in het originele formaat van 50 cm de bezoekers.
In de lobby worden een vijftiental originele werken – acrylschilderijen op doek – tentoongesteld. De werken zijn van alle kanten goed zichtbaar, alsook vanop de galerij op de eerste verdieping. Tegenover de liften op elk van de zeven verdiepingen komen nog andere werken te hangen.
Tot slot worden de twaalf suites van het vijfsterrenhotel opgesmukt met zeefdrukken en digigrafieën met beperkte oplage. Ideaal voor een heerlijke nachtrust met een kleurrijke twist.

Deze tentoonstelling is een initiatief van de Franse hotelgroep om een culturele band te scheppen en te onderhouden met de locaties waar de hotels gelegen zijn en met de mensen die er leven.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst
Nog meer evenementen Etterbeek
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 81365
Editer l'événement SEO Espace administration