Naomi Velissariou / Toneelhuis & Theater Utrecht met 'Atropa'

 
image - Naomi Velissariou / Toneelhuis & Theater Utrecht met 'Atropa'

Over Naomi Velissariou / Toneelhuis & Theater Utrecht met 'Atropa'

‘Atropa. De wraak van de vrede’ werd in 2008 geschreven door Tom Lanoye en ging in datzelfde jaar in première op het festival van Avignon in een regie van Guy Cassiers. In 2012 won Lanoye er de Prijs voor Podiumteksten van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde mee.

‘Atropa’ wroet naar de wortels van oorlog en fileert het spel van de macht. In de versie van Naomi Velissariou wordt ‘Atropa’ een bacchanaal van taal waarin de strijd om de macht plaatsmaakt voor een viering van de kwetsbaarheid - en dat op pompende beats en messcherpe poetry. Griekse vrouwen treffen hun Trojaanse evenknieën, die na de bezetting van hun stad de dood verkiezen boven een leven in onderdrukking. Is er een man in de zaal?

Naomi Velissariou (Bilzen, 1984) is een Grieks-Belgische regisseur, schrijver, acteur en performancekunstenaar met een fascinatie voor vloeibare identiteiten in de hedendaagse beeldcultuur. Ze maakt deel uit van een generatie geëngageerde podiumkunstenaars en is niet bang om op de barricades te klimmen.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 63088
Editer l'événement SEO Espace administration