Over
Na een studiereis in Palestina, waar oregano in de lente in het wild wordt geplukt, maakt Samah de cirkel rond. In deze laatste dinner performance over Za'atar zoekt ze uit wat het betekent om voedsel te eten dat op een andere plek in de wereld groeide, geplukt door een andere persoon en bereid door nog iemand anders.. mensen die je nooit zal ontmoeten. De heerlijke kruiden uit Jordanië vertellen opnieuw zoveel verhalen. Kom met vrienden en een lege maag!3 uurin het EngelsDinner performance met vegetarische en veganische opties, en wijn.Samah Hijawi is een multi-media kunstenaar (schilder, performer, astroloog, verhalenverteller, onderzoeker, academicus en kok). Ongeacht de vorm waarin ze haar werk gestalte geeft, zijn haar projecten altijd diep geworteld in historische verhalen die worden gebruikt om ons hedendaagse leven opnieuw te verbeelden. De spectaculaire uitkomsten van de migratieroutes van de verschillende levende soorten is een onderwerp waar ze vaak op terugkomt in haar werk. In 2020 startte ze een langlopend project genaamd Kitchen. Table. waarin ze naar de verschuivingen van voedselproductie door tijd en geografie onderzoekt, en het lichaam als een site van herinneringen over eten. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in BOZAR, Beursschouwburg en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel, Museum M in Leuven, The Hayward Gallery in Londen, MoMa en Apex Art in New York en Darat al Funun in Amman.samahhijawi.cominstagram.com/hijawisamah —produced by Kunstenwerkplaats, co-produced and supported by Beursschouwburg, Viernulvier, Kaaitheater, A.M. Qattan Foundation, WPZimmer and funded by the Vlaamse Gemeenschap and the Vlaamse Gemeenschapscommissiephoto credit: Catarina Santos