An evening with Jon McGregor Herman Servottelezing 2022

 
image - An evening with Jon McGregor Herman Servottelezing 2022

Over An evening with Jon McGregor Herman Servottelezing 2022

De Herman Servottelezing plaatst hedendaagse Engelstalige auteurs in de spotlights. Eerder verwelkomden we onder meer Nadine Gordimer, Derek Walcott, James Kelman en Jennifer Egan. Jon McGregor, bekend van o.a. Reservoir 13, voegt aan deze sterke reeks beslist een memorabele nieuwe editie toe.

Met zijn precieze en minimalistische proza heeft Jon McGregor een plaats verworven in de Premier League van de hedendaagse Britse literatuur. Zijn eerste roman leverde hem in 2002 al meteen een nominatie op voor de Booker Prize, als jongste mededinger ooit. Ook zijn tweede haalde de Booker longlist en met de derde won hij de prestigieuze International Dublin Literary Award.

Maar de doorbraak bij het grote publiek kwam er in 2017 met de vierde roman Reservoir 13, die alweer op de Booker longlist belandde. Het was een beklemmende kroniek van zowel de verdwijning van een jong meisje op vakantie in landelijk Engeland, als van de vervagende herinnering aan die verdwijning.

Ook McGregors recentste roman Lean Fall Stand (2021) vertrekt van een tragische gebeurtenis: een wetenschappelijke expeditie in Antarctica slaat om in een witte nachtmerrie. Anders dan Reservoir 13 serveert dit boek de details wel in een spannend schok-voor-schok-relaas. Toch wordt het hele plaatje nooit helemaal duidelijk, want ook hier is het McGregor meer te doen om de nasleep. De expeditiegids werd getroffen door een beroerte waardoor hij nog nauwelijks kan communiceren. De roman is zo vooral het verhaal van de vloek van de verstomming, voor de patiënt en zijn omgeving.

Muziek - Loverman

Loverman is het soloproject van LeuvenaarJames de Graef, toetsenist en bassist bij Shht en helft van het elektroduo Partners. Hij mocht vorig jaar al openen op Gent Jazz, en speelde al enkele concerten in het voorprogramma van Sylvie Kreusch. Zijn naam passeerde ook al de revue op de invloedrijke blog Disco Naïveté.

Hij lanceerde dit voorjaar zijn debuutsingle Into The Night bij PIAS, meteen een schot in de roos. Met zijn diepe stem en poëtische teksten gaat De Graef grootheden als Leonard Cohen en Nick Cave achterna. Tim Buckley (vader van Jeff), Scott Walker en zelfs Jacques Brel zijn ook nooit ver weg. Het is duidelijk dat Loverman een unieke artiest is die op een complexloze manier tijdloosheid weet te bereiken.

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Vertellingen / Literatuur > Varia
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 67251
Editer l'événement SEO Espace administration