Lichtfestival Gent

Uitstap / Ontdekking » Natuur

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Lichtfestival Gent

  De vierde editie van Lichtfestival Gent wordt uitgebreid met een extra dag en zal plaatsvinden van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018. Ook de route wordt aangepast en zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belichten. Daarnaast wil Lichtfestival Gent ook een podium bieden aan aankomend talent. Hiervoor wordt in samenwerking met Nerdlab en de Cultuurdienst – CIRCA een wedstrijd videomapping georganiseerd tijdens Bring Your Own Beamer (BYOB) op vrijdag 28 oktober 2016 in KERK, Gentbrugge.


  Aangepaste data en een nieuw aanvangsuur
  Lichtfestival Gent bracht in 2015 640.000 mensen naar de stad. We hebben de editie van 2015 grondig geëvalueerd en zijn met de betrokken stadsdiensten op zoek gegaan naar manieren om het evenement bij te sturen en te verbeteren.

  'Lichtfestival Gent begint voortaan om 19 uur in plaats van om 18 uur. Behalve op zondag beginnen we wel om 18 uur voor de gezinnen met kinderen. Op die manier kunnen bewoners na de werkdag hun huis bereiken, kunnen mensen die in het centrum werken de stad nog vlot verlaten en wordt het festival ook beter bereikbaar voor bezoekers. Dit zorgt ervoor dat de leefbaarheid van onze stad gewaarborgd blijft. Er komt ook een extra dag bij. Het festival zal vanaf nu starten op woensdag in plaats van op donderdag. Met deze maatregel hopen we het publiek wat meer te kunnen spreiden en Gentenaren een extra kans te geven het festival op de minder drukke woensdag- en donderdagavond te bezoeken. Bezoekers van buiten de stad zijn meer geneigd om in het weekend te komen, wat voor grote drukte kan zorgen.'
  - Annelies Storms, Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

  Nieuwe route
  In 2011 en 2012 liep het parcours van Lichtfestival Gent vooral door het historisch centrum, in 2015 kwam daar het kunstenkwartier bij. In 2018 zullen we naast het kunstenkwartier met vele universiteitsgebouwen en het historisch centrum met boeiende cultuur-historische architectuur, ook een stadsdeel in de route opnemen dat het industriële verleden van Gent belicht. Het parcours zal dus van het Sint-Pietersplein tot aan het MIAT en het Zondernaampark lopen. Het parcours wordt tijdens de dagen van het festival volledig verkeersvrij gemaakt, maar uiteraard komen er gepaste maatregelen voor alle bewoners op en langs het parcours.

  Nieuw beeld
  Na drie edities met de witte schakelaar als blikvanger, pakt het Lichtfestival Gent voor de vierde editie uit met een gloednieuw campagnebeeld. Een fonkelende skyline met enkele Gentse iconische gebouwen langs het parcours: De Krook, de Boekentoren, de Sint-Niklaaskerk, de Stadshal, het belfort en de Sint-Baafskathedraal. Het ontwerp werd volledig intern ontwikkeld door de Dienst Communicatie van de Stad Gent.

  Bron: UiTinVlaanderen.be

  Photos de Lichtfestival Gent

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De onmisbare events van het weekend

  Andere evenementen : Gent

  Andere evenementen : Uitstap / Ontdekking

  Andere evenementen : Gent

  Aanbevelingen