Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Kel Assouf

  Kel Assouf mengt traditionele Afrikaanse trance en touareg met stevige rock à la QOTSA en Led Zeppelin. Tweede album ‘Tikounen’ (verrassing) verscheen in 2016.

  Kel Assouf is de band rond de uit Niger verbannen muzikant Anana Harouna. De band mengt heavy rock met Afrikaanse trance ritmes en traditionele touaregmuziek. Denk QOTSA en Led Zeppelin, maar ook Tinariwen.

  Kel Assouf -dat zowel ‘nostalgie’ als ‘zone van het oneindige’ betekent in Tamashek, de taal van de Saharanomaden- werkt rond twee centrale ideeën: het promoten van de touaregcultuur en de strijd tegen discriminatie.

  Op tweede album ‘Tikounen’ (2016) spreekt Kel Assouf zich uit tegen een wereld waar oorlog, onrecht en vervuiling alomtegenwoordig zijn. Met een voet in de woestijn en de andere in Europa, zingt bandleider Harouna over de Sahara, Niger en nieuwe thuisstad Brussel. Hij stuurt een boodschap van vrede en respect de wereld in. Met zangeres Toulou Kiki geeft de band een stem aan de sterke positie die vrouwen bekleden in de touaregcultuur.

  Andere evenementen : N9 Villa

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Eeklo

  Aanbevelingen