Praktische informatie

Over Picasso

Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd.
Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre.
Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.
PICASSO, DE MEESTER /
GRAFISCH WERK /
WERELDWIJD GEKENDE WERKEN /
FOTO’S /
PICASSO EN MIRÓ /
Picasso wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende en invloedrijke kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn creatieve technieken, vernieuwende stijl(en), politieke standpunten en bijzondere levensvisie maken hem tot een kleurrijk figuur.
Picasso was schilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar en keramist. Hij creëerde bijna 50.000 kunstwerken op en met allerhande materialen. Zowat 30.000 daarvan waren grafische werken en Picasso vervaardigde ook bijna 3000 keramieken.
 
WANDELING DOOR HET KLEURRIJKE LEVEN VAN DE ARTIEST
Een chronologisch parcours, aangevuld met thematische accenten, leidt de bezoeker langs de hoogtepunten van het leven en werk van de meester. De ruimtes – nu eens intiem, dan weer helder en ruim – stralen rust uit zodat de bezoeker optimaal kan genieten. Drietalige informatieborden geven toelichting. Een filmpje, gemaakt door de Belgische cineast Paul Haesaert, toont Picasso aan het werk in zijn atelier in Vallauris.

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Brugge: het Venetië van het Noorden

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Brugge

Aanbevelingen