Ceci n'est pas un paysage

Tentoonstelling » Schilderijen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Ceci n'est pas un paysage

  Het nieuwe jaar wordt bij galerij Praetoria ingeluid met een nieuwe tentoonstelling, een triple bill met werk van Nele Tas, Franky Michielsen en Sarah De Vos. Vanaf 27/01/2017 vullen deze kunstenaars op een geheel eigen manier hun idee over de natuur in.‘Ceci n’est pas un paysage’ verwijst naar het complexe, conceptuele en surreële karakter van het natuurlijke.
  Bij Nele Tas wordt een beeld van een haag zodanig uitvergroot, dat de toeschouwer er niet meer omheen kan. Het schilderij dat zij brengt, legt volledig ‘beslag’ op de ruimte. Geplaatst achter de vitrine van de galerij, blokt het werk het zicht op de ruimte als het ware af. Geen plek om ernaast naar binnen te kijken, te hoog om erover te gluren. Het is omnipresent aanwezig. Franky Michielsen’s werk gaat in essentie over het recupereren en herinterpreteren van bestaand beeldmateriaal. Hij hergebruikt vooral beelden uit ‘gedateerde’ encyclopedieën. Via schilderkunstige commentaren geeft hij hen nieuwe betekenissen en legt hij inhouden bloot die er voordien niet waren, waardoor de beelden een andere meer universele betekenis krijgen. Het aura van het unieke beeld herstellen, is wat Sarah De Vos beoogt in haar schilderijen. De dynamiek van de digitale media vertaalt zij naar de kalme bezonkenheid van de schilderkunst. De nieuwe reeks églomisé- glasschilderingen - enerzijds totaal transparant, anderzijds schuilgaand achter zichzelf - benadrukken de spanning tussen vervlakking en diepte.
  Galerij Praetoria is een non-profit organisatie, gesitueerd in de wijk Zurenborg te Antwerpen. De Galerij stelt zich tot doel beeldende kunstenaars aan te trekken en samen te brengen uit zowel Vlaanderen als uit Brussel en Wallonië. Tentoonstelling ‘Ceci n’est pas un paysage’ van za. 28/01/2017 tot zo. 19/02/2017. Opening vrijdag 27/01/2017 van 18u tot 22u.

  Bron: UiTinVlaanderen.be

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Berchem

  Aanbevelingen

  Commerciële links