Griff Trio ft. Petri Prauda, Frigg - Paradis arctique

Concert » Blues / Country / Folk

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Griff Trio ft. Petri Prauda, Frigg - Paradis arctique

  Op deze Finse avond presenteren we u met Frigg het vlaggenschip van de Finse folk nadat Het Belgische Griff en de Finse piper Petri Prauda op virtuoze wijze de link legden tussen de Belgische en Finse doedelzak.

  ‘Hoewel het een puur akoestisch vioolensemble is, speelt dit septet uit Helsinki het klaar om te klinken als een polka-band, dan weer als een rockgroep en dan weer als een Riverdance-ensemble. Vier violen, contrabas, gitaar en mandoline: dat is alles, maar Frigg vult de ruimte, live of op cd,’ schreef muziekmagazine Folkworld niet onterecht. Met musici uit Kaustinen, een cluster muzikale dorpen in West-Finland, maar ook uit de Noorse regio Nord-Trøndelag, is Frigg een Noors-Fins gezelschap, iets waar de bandnaam Frigg (de Noorse godin van liefde en vruchtbaarheid) naar verwijst. Naast een frisse benadering van Finse en Noorse folk behoren ook Americana en Ierse muziek tot de invloeden.

  De zevenkoppige band veroverde met zijn ‘Hot fiddles from Cool Scandinavia’ de halve wereld, maakten diepe indruk op festivals als Celtic Connections of WOMAD en voor beloven Brussel hetzelfde.

  Niet alleen is hun naam quasi spiegelschrift, Frigg en Griff hebben nog meer gemeen. Net als de violisten van Frigg, maken de pipers van Griff de doedelzak terug hot. Onder het motto ‘Bagpipes but no Kilts’ interpreteren ze niet alleen ACDC, maar vooral sinds 10 jaar traditionele folk uit eigen land en Europa.

  Vorig jaar werkten ze een week lang samen met Frigg-lid Petri Prauda, multi-instrumentalist, arrangeur en componist en in zijn eentje zowat verantwoordelijk voor de revival van de doedelzak in eigen land. Samen roepen ze een wereld van mythen en Keltische legenden op, vertolken ze heldendichten en traditionele Scandinavische klaagzangen via vocale polyfonie, maar vooral via het geluid van de doedelzakken en fluiten. Een reis door het culturele erfgoed van beide landen.

  Andere evenementen : Muziekpublique@Théâtre Molière

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Elsene

  Aanbevelingen

  Commerciële links