Praktische informatie

Over Aquatopia

Ontdek de 7 wonderwaterwerelden van Aquatopia

 

Regenwoud

Nergens op aarde leven zoveel dieren als in het tropische regenwoud! Een tropisch regenwoud bestaat vooral uit bomen en er groeien overal planten in allerlei soorten en maten. Het is een lawaai van jewelste: je hoort er de vogels fluiten, gezoem van insecten, geritsel van tal van andere dieren en opspattend water van springende vissen...  

 

Moeras

Een moeras is het overgangsgebied tussen land en water en ontstaat door het dichtgroeien van open water door plantenresten. Het is er drassig, vochtig en warm. In moerassen leven veel watervogels en zeldzame planten. Hier leven schildpadden, slangen en diverse reptielen.

 

Mangrove

Mangroven zijn bomen en struiken die met hun wortels boven het water uitsteken. Ze groeien langs lage en vlakke tropische kusten met eb en vloed. Mangroven hebben een belangrijke functie; ze houden modder en zand vast om de kustlijn te beschermen. Voor veel dieren is de mangrove een schuilplaats, ze kunnen er ongestoord tussen de wortels van de bomen leven. In de rivieren van de mangrovebossen leven veel verschillende vissen, krokodillen, krabben en slangen en er komen veel verschillende soorten planten voor.

Koraalriffen

Koralen zijn geen planten maar dieren! Koraalriffen zijn opgebouwd uit duizenden kleine koraaldiertjes of koraalpoliepen. Je vindt ze in tropische warme zeeën. Het barst er van leven in alle vormen en kleuren: prachtige vissen, algen, zeesterren en natuurlijk de koralen zelf. Er is veel voedsel te vinden, terwijl het tropische water vaak voedselarm is. Ook is het de kraamkamer en schuilplaats voor de dieren.
Koraalriffen worden wereldwijd bedreigd door klimaatverandering, visserij en vervuiling. De riffen zijn erg kwetsbaar. Koraal doet er jaren over om te groeien.

 

Oceaan

Oceanen beslaan zeventig procent van het aardoppervlak. Er zijn 4 oceanen: de Stille Oceaan, Atlantische Oceaan, Indische Oceaan en de Noordelijke IJszee. De Stille Oceaan is de grootste en is bijna zo groot als de overige 3 oceanen bij elkaar. De oceanen herbergen meer leven dan ieder ander gebied op aarde. Er leven o.a. kwallen, krabben, inktvissen, zeepaardjes en haaien!

 

Labo

In het labo kan je een heleboel speciale diersoorten van dichtbij bekijken zoals kwallen, garnalen, zeepaardjes en anemoonvisjes. Nieuwe bewoners worden in hier in quarantaine gehouden om te kijken of ze gezond zijn en om het diertje even tot rust te laten komen. Ook worden hier zeer gevoelige of pasgeboren dieren verzorgd. Je ziet hier ook de kweekprogramma’s met verschillende koralen.

 

Duikboot

Duikboten worden veelvuldig gebruikt voor onderzoek in de oceanen en in het zoete water en om te werken op dieptes die te groot zijn om menselijke duikers te kunnen inzetten. Je vindt in deze wereld vreemde creaturen, maar ook prachtig gekleurde vissen uit Hawaï of de Caraïben.

 

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Ideale zondagse activiteiten

Andere evenementen : Diverse Activiteiten

Andere evenementen : Antwerpen

Aanbevelingen