Opening van de Koninklijke Serres va Laeken 2018

Uitstap / Ontdekking » Natuur

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Opening van de Koninklijke Serres va Laeken 2018

  - OPENINGSDAGEN: De Serres worden opengesteld van zaterdag 21 april tem vrijdag 11 mei 2018, behalve op maandagen 23 april en 7 mei 2018. Gelieve er nota van te nemen dat de openingsuren verschillen naargelang de dag.

  - BEPERKTE MOBILITEIT: Een specifiek - maar korter - parcours (aan te raden) wordt gedurende de ganse periode van opening aangeboden aan personen met beperkte mobiliteit. Het bezoek aan het geheel van de serres blijft voor hen evenwel mogelijk zo zij dit wensen te doen, maar er zijn geen bijzondere aanpassingen of ondersteuning voorzien.

  Bij voorkeur bezoeken personen met beperkte mobiliteit de serres op dinsdag 8 mei. Op die dag wordt het specifiek parcours uitgebreid tot bijna het volledig bezoektraject. Andere bezoekers dienen er die dag rekening mee te houden dat de individuele hulp aan rolstoelpatiënten door vrijwilligers van Defensie op bepaalde plaatsen op het traject leidt tot langere wachttijden.

  - HEROPENING VAN DE CONGOSERRE: het is opnieuw mogelijk – terwijl de werken op hun einde lopen – om de Congoserre te bezoeken.

  - PRAKTISCHE INFO:

  Ingang en uitgang: langs de erehekken van het Kasteel te Laken, Koninklijke Parklaan te 1020 Brussel.
  Parking: rechtover het Kasteel te Laken, Vorstenhuislaan.
  Toegangsprijs: Toegangsprijs is 2.50 Euro per persoon (gratis onder de 18 jaar). Het totale bedrag hiervan wordt volledig besteed aan het Hulpfonds van de Koningin, aan restauratiewerken en aan de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling. Deze bestaat reeds van bij het ontstaan van ons land en is eigendom van de Belgische Staat. De Verzameling bevat kunstwerken van zeer uiteenlopende aard (beeldhouwwerken, schilderijen, meubels, ...) die de Koninklijke Paleizen sieren.
  Rondleidingen worden niet georganiseerd.
  Geen mogelijkheid om tickets op voorhand te reserveren.
  Het is mogelijk om met betaalkaart of kredietkaart te betalen.
  WAT ZICHTBAAR ZAL ZIJN: Behalve de eigenlijke serres, zal het publiek de mogelijkheid hebben om het atelier van Koningin Elisabeth te bezoeken. Het bezoek zal bovendien verlopen langs een pad dat de bezoeker soms buiten de serres brengt en hem zal toelaten om van nabij een deel van het park te zien.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Brussel, het kloppend hart van cultureel België

  Andere evenementen : Uitstap / Ontdekking

  Andere evenementen : Laken

  Aanbevelingen