Het Middelheimmuseum

Tentoonstelling » Varia

Praktische informatie

 • Gratis
 • Over Het Middelheimmuseum

  Een bezoek aan het Middelheimmuseum is weer mogelijk.

  Wandel doorheen de vaste collectie in het kunstpark en geniet van de prachtige natuur die je omringt. Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal stellen, zorgen we in tijden van COVID-19 voor een veilige omgeving voor jouw bezoek en vragen we ook om enkele maatregelen in acht te nemen. We hopen je snel te mogen verwelkomen!

  Het Middelheimmuseum is één van de oudste en meest bijzondere openluchtmusea in de wereld. In een bijzondere setting biedt het openluchtmuseum een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. Het gastvrije kunstenpark, met gratis toegang, bekoort elk jaar meer dan 300.000 bezoekers.

  “Het museum heeft een collectie van hoog niveau, het is ook een plek die ik telkens aanraad bij buitenlandse bezoekers”
  Kaat Debo, directrice van MoMu Antwerpen

  “Als ik rust zoek, dan spring ik op mijn fiets en trek ik met een boek en/of een notitieschriftje naar het Middelheimpark. Tussen de honderden beeldhouwwerken vind ik altijd een rustige plek.”
  Nigel Williams

  “Kunst en natuur op één plek. Daar wordt een mens vrolijk van. Terwijl je je longen laat vollopen met de eerste lentelucht loop je over de brug van Ai Weiwei en krijg je nog wat toppers van Henry Moore, Auguste Rodin, Panamarenko en Erwin Wurm op je netvliezen.”
  Goesting Magazine

  “Spelen in een bos was voor mij heel gewoon, naar musea gaan ook want dat deden mijn ouders met ons van toen we klein waren maar hier ontdekte ik de combinatie van de twee. Dat vond ik geweldig. Wij speelden tussen de kunstwerken en deden er dingen mee die niet mochten (…) Ik hou van de combinatie tussen de verbeelding van de mens en de natuur. Voor mij is dit een van de meest ambitieuze plekken van Antwerpen.”
  Thomas Vanderveken

  "Als er mensen uit het buitenland op bezoek komen, neem ik ze altijd mee naar het Middelheimpark.... Dit park moet je zeker gezien hebben. Al die beelden in de prachtige natuur. Die mix tussen moderne en oude beelden. Daar ben ik trots op" 
  Dimitri Leue

   

  INDRUKWEKKEND EN SPRAAKMAKEND

  De collectie van het Middelheimmuseum omvat ruim 400 kunstwerken. Ze wordt sinds meer dan 50 jaar opgebouwd, gaat van ca 1900 tot vandaag en brengt een mooi internationaal overzicht van moderne en hedendaagse kunst. Jaarlijks breidt de collectie uit. Er staan ongeveer 215 beelden opgesteld. Onder statige bomen, langs brede wandelpaden en op uitnodigende grasvelden tref je grote namen als Auguste Rodin, Rik Wouters, Henry Moore, Juan Muñoz, Carl Andre, Panamarenko, Franz West, Erwin Wurm, Isa Genzken, Barbara Hepworth en vele anderen.

  Jaarlijks nodigt het museum ook hedendaagse kunstenaars uit om in dialoog te gaan met de vaste collectie en de parkomgeving. Dat resulteert in spraakmakende performances en indrukwekkende tentoonstellingen van zowel grote namen als jonge beloftes. Nieuw werk wordt nadien soms zelfs opgenomen in de vaste collectie. Het museum werkte onder meer al samen met Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John Körmeling, Erwin Wurm…

  Met jaarlijks ongeveer 300 000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een van de grootste culturele trekpleisters van de stad Antwerpen.

   

  EEN PUBLIEKSAANBOD OP MAAT

  Het museum organiseert ook een ruim aanbod aan activiteiten voor jong en oud, individueel of in groepsverband. Workshops en ateliers, rondleidingen en wandelingen, cursussen…: er is voor elk wat wils. We verwelkomen zowel kunstkenners als kunstliefhebbers,scholieren,  wandelaars en joggers, gezinnen, … kortom iedereen die wil leren over, zich wil laten inspireren door of gewoonweg wil genieten van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst in een prachtig park.

  Wetenschappers en studenten kunnen ook bij ons terecht voor hun onderzoek.

  OPENINGSUREN

  Het museum is alle dagen open, behalve op maandag. Het is uitzonderlijk geopend op Paasmaandag en op Pinkstermaandag. Sluitingsdagen zijn de overige feestdagen:

  1 januari
  1 mei
  O.H. Hemelvaartsdag
  1 november
  25 december
  Openingsuren

  De openingsuren van het museum zijn afhankelijk van het seizoen. Een overzicht van de precieze uren vind je hieronder. Tot een half uur voor sluitingstijd mag je het park in.  Verlaat het park tijdig, want de deuren sluiten stipt!

  Oktober tot maart: van 10 tot 17 uur
  April: van 10 tot 19 uur
  Mei: van 10 tot 20 uur
  Juni en juli: van 10 tot 21 uur
  Augustus: van 10 tot 20 uur
  September: van 10 tot 19 uur

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Musea in openlucht die zeker een bezoekje waard zijn

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Antwerpen

  Aanbevelingen