Marilyn Manson

Concert » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Marilyn Manson

  De stem van de Antichrist Superstar Marilyn Manson laat zich het zwijgen niet opleggen. Integendeel. Later dit jaar volgt een nieuwe plaat ‘Heaven Upside Down’, en na enkele exclusieve festival appearances deze zomer komt hij dit najaar opnieuw naar Europa met een spraakmakende tournee.

  Na een zinderende show in een uit zijn voegen barstende AB in 2015 keert Marilyn Manson door de grote poort terug naar Vorst Nationaal op zaterdag 2 december!

  Straffe shockrock, daverende shows en massa’s controverse, dat is Marilyn Manson (echte naam Brian Hugh Warner). Opgericht eind jaren ‘80, tekent Nine Inch Nails-frontman Trent Reznor begin jaren ’90 Manson op zijn label. Reznor treedt zelfs aan als producer van het debuutalbum ‘Portrait of an American Family’ (1994). Het levert Marilyn Manson al snel een cultstatus op.

  Het tweede album ‘Antichrist Superstar’ (1996) zorgt voor de grote doorbraak. Ook opvolgers ‘Mechanical Animals’ (1998), ‘Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)’ (2000) en ‘The Golden Age of Grotesque’ (2003) gaan miljoenen keren over de toonbank. De gothrock wordt aangevuld met glam, burlesque en industrial. In de teksten, altijd scherp en inventief, valt Manson graag religie en media aan en verheerlijkt hij sex en drugs. Manson en zijn band zorgen voor controverse. Wat hen evenveel voor- als tegenstanders oplevert.

  ‘The Pale Emperor’, Mansons plaat uit 2015, wordt door Rolling Stone magazine uitgeroepen tot ‘#1 Metal Album’! Het luidt een triomfantelijke terugkeer richting voorplan in en klinkt vooral veel meer gloomy en atmosferisch dan op het industrieel getinte materiaal dat hij in de jaren ‘90 opnam. Tekstueel blijft hij echter nog altijd het christendom en de rest van het (politieke) establisment viseren. De video voor de eerste nummer ‘SAY10’ uit het nieuwe album ‘Heaven Upside Down’ beloofde alvast veel evil goeds…

  Zaterdag 2 december komt Marilyn Manson het Belgische publiek schofferen met zijn hits en nieuw werk in Vorst Nationaal. U weze gewaarschuwd!

  Kaarten kosten 45 euro.
  Concert met staand middenplein en ongenummerde zitplaatsen in de tribunes.

  Opgelet: uitgestelde verzending. Je ontvangt de tickets pas ten vroegste 4 weken vóór het evenement. De belangrijkste reden om dit te doen is de bestrijding van de zwarte markt en het frauderen met tickets. Door tickets pas 4 weken voor het evenement te bezorgen, wordt de doorverkoop aan hoge prijzen op de zwarte markt sterk bemoeilijkt.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Vorst Nationaal

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Vorst

  Aanbevelingen