Europalia Indonesia - Archipel

Tentoonstelling » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Europalia Indonesia - Archipel


  Indonesië ligt in hartje Azië, ten zuiden van China en ten oosten van India, en beslaat met meer dan 17.000 eilanden een oppervlakte die gelijk is aan het grondgebied van de Europese Unie. De Indonesische archipel is een plaats van samenvloeiingen en ontmoetingspunten, en was altijd al een van de belangrijkste knooppunten van de wereldhandel. Nog voor de containerschepen en olietankers van vandaag, hebben hier  Austronesisiche bootjes, Arabische dhows, Chinese jonken, Iberische karvelen en vaartuigen van Oost-Indische Compagnie aangemeerd.

  De geschiedenis van deze archipel bestaat uit een wirwar van banden en connecties tussen werelden vlakbij en veraf die altijd te kampen hebben met de alom aanwezige maritieme omgeving. De zee is eerder een verenigende factor en door de moesson was dit knooppunt een verplichte halte voor buitenlandse handelaars, religieuzen en diplomaten die sporen van hun aanwezigheid hebben achtergelaten in de mythen, monumenten, kunst en tradities van het hedendaagse Indonesië.

  Deze externe invloeden werden laag na laag vermengd en kregen een nieuwe interpretatie in deze rijke en complexe maatschappijen. Ze brachten nieuwe werelden tot stand die gekleurd en gevormd werden door hun band met de zee. Deze tentoonstelling is een uitnodiging om kennis te maken met deze werelden, met de zee als verbindingselement en een buitengewone collectie van belangrijke werken, bakens in een geschiedenis die het ontdekken waard is en bewondering oproept.

  Van het Austronesische avontuur tot de Portugese en Nederlandse factorijen, van hindoe-boeddhistische koninkrijken tot islamitische sultanaten ... de tentoonstelling vertelt het verhaal van de boeiende geschiedenis van een land dat niets van zijn veelzijdige verleden verzaakt, een land vol kruiden, houtsoorten en goud, een maritiem knooppunt voor de meest bevaren zeeroutes van vroeger en nu.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : La Boverie

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Liège

  Aanbevelingen