Double hommage à Manuel de Falla

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Double hommage à Manuel de Falla

  70 Jaar geleden van ons heengegaan ; een onvergankelijk œuvre nagelaten en de allergrootsten beïnvloed : Manuel de Falla !

  De Argentijnse Stichting « El Sonido y el Tiempo Internacional » en het Brussels Philharmonic Orchestra stellen u de tweede etappe, in Europa, voor van het Festival « Manuel de Falla 70 jaar, 7 steden » :
  • Een reis door het leven en het werk van de musicus, die twee werelden samenbracht, Spanje en Amerika, in zijn artistieke en muzikale traject door de steden waar hij zijn sporen naliet
  • Een herinnering aan de muziek uit zijn tijd en een afspiegeling van zijn invloed op de Argentijnse componisten uit de 20e eeuw
  • Een ontmoeting tussen Spaanse en Argentijnse muziek.

  Ná Sevilla, Madrid en Parijs, komt de tijdens de Latin Grammy Awards 2013 en 2015 tweemaal bekroonde beroemde flamenco-zangeres Argentina, in Brussel een prachtige hommage aan de Maestro brengen.
  Op vrijdag 20 oktober zal ze, begeleid door de Argentijnse pianist Ricardo Zañon en de flamenco-gitarist José Quevedo «Bolita», de « Siete Canciones Populares Españolas » en « Cante jondo para Manuel de Falla » komen vertolken.

  Op zaterdag 21 oktober kunt u haar komen beluisteren, dit keer begeleid door het Brussels Philharmonic Orchestra, onder leiding van David Navarro Turres, in de Suite « El Amor Brujo » (de Magische Liefde) van Manuel de Falla.
  De andere grootheid uit de Spaanse muziek, Astor Piazzolla, staat eveneens op het programma.
  3 Werken vullen deze hommage aan : Memento voor piano en orkest van José Luis Castineira de Dieu, Nit de somnis « Poema Simfónico per orquestra » van Jaime Pahissa en Suite Atipica van Saul Cosentino.

  Photos de Double hommage à Manuel de Falla

  Opmerkingen

  Nog 0
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Koninklijk Conservatorium van Brussel

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen