Brussels Choral Society Mozart – Requiem

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Praktische informatie

Over Brussels Choral Society Mozart – Requiem

Het concert dat wij u hierbij aanbieden is volledig aan Mozart gewijd. De Brussels Choral Society, het Ensemble Orchestral de Bruxelles, Agnieszka S?awi?ska, sopraan, Inez Carsauw, alto Teun Michiels, tenor, Jan van der Crabben, bariton en pianiste Natasha Binder, onder de leiding van Eric Delson, muziekdirecteur van het BCS, zullen er u vergasten op enkele van de meest melodieuze en ontroerende werken van de beroemde meester.
De Vesperae Solennes de Confessore werden gecomponeerd toen Mozart amper 24 jaar oud was. Zij betekenen een hoogtepunt in het eerder beperkte religieuze repertoire van de meester. De compositie valt op door de levendige en briljante allegro's, een melodieuze Laudate Dominum doordrenkt van spiritualiteit en een schitterende Magnificat als slot.
Het Concerto voor piano nr. 23 werd voltooid op hetzelfde moment als Le Nozze di Figaro. Ondanks een eerder introvert begin sluit het werk af met een uitbundige finale vol vreugde en levendigheid. Onze soliste Natasha Binder, toen nog een tiener, vertolkte Ravels Concerto in G op ons concert van december 2013 en begeesterde ons publiek met haar virtuositeit en pittige muzikaliteit.
Wij besluiten onze concertavond met het Requiem. Mozarts ultieme en onvoltooide werk, wordt uitgevoerd in de versie van Robert Levin, een bekende Amerikaanse musicoloog en Mozartspecialist. De gangbare versie voltooid door Süssmayr is al lang het onderwerp van controverse. De versie van Levin respecteert de historische traditie van de interpretaties van het Requiem. Maar subtiele wijzigingen in de orkestratie geven de compositiestijl van Mozart optimaal weer, zonder daarbij afbreuk te doen aan de traditionele versie en haar dramatische impact.

 

Organiser: Brussels Choral Society

Artists: Brussels Choral Society
Ensemble Orchestral de Bruxelles
Agnieszka S?awi?ska – Soprano
Inez Carsauw – Alto
Teun Michiels – Tenor 
Jan van der Crabben – Baritone 
Natasha Binder – Piano 

Conductor: Eric Delson

Photos de Brussels Choral Society Mozart – Requiem

Andere evenementen : Paleis voor Schone Kunsten van Brussel

Andere evenementen : Concert

Andere evenementen : Brussel

Aanbevelingen

Commerciële links