Brussels Choral Society Mozart – Requiem

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Brussels Choral Society Mozart – Requiem

  Het concert dat wij u hierbij aanbieden is volledig aan Mozart gewijd. De Brussels Choral Society, het Ensemble Orchestral de Bruxelles, Agnieszka S?awi?ska, sopraan, Inez Carsauw, alto Teun Michiels, tenor, Jan van der Crabben, bariton en pianiste Natasha Binder, onder de leiding van Eric Delson, muziekdirecteur van het BCS, zullen er u vergasten op enkele van de meest melodieuze en ontroerende werken van de beroemde meester.
  De Vesperae Solennes de Confessore werden gecomponeerd toen Mozart amper 24 jaar oud was. Zij betekenen een hoogtepunt in het eerder beperkte religieuze repertoire van de meester. De compositie valt op door de levendige en briljante allegro's, een melodieuze Laudate Dominum doordrenkt van spiritualiteit en een schitterende Magnificat als slot.
  Het Concerto voor piano nr. 23 werd voltooid op hetzelfde moment als Le Nozze di Figaro. Ondanks een eerder introvert begin sluit het werk af met een uitbundige finale vol vreugde en levendigheid. Onze soliste Natasha Binder, toen nog een tiener, vertolkte Ravels Concerto in G op ons concert van december 2013 en begeesterde ons publiek met haar virtuositeit en pittige muzikaliteit.
  Wij besluiten onze concertavond met het Requiem. Mozarts ultieme en onvoltooide werk, wordt uitgevoerd in de versie van Robert Levin, een bekende Amerikaanse musicoloog en Mozartspecialist. De gangbare versie voltooid door Süssmayr is al lang het onderwerp van controverse. De versie van Levin respecteert de historische traditie van de interpretaties van het Requiem. Maar subtiele wijzigingen in de orkestratie geven de compositiestijl van Mozart optimaal weer, zonder daarbij afbreuk te doen aan de traditionele versie en haar dramatische impact.

   

  Organiser: Brussels Choral Society

  Artists: Brussels Choral Society
  Ensemble Orchestral de Bruxelles
  Agnieszka S?awi?ska – Soprano
  Inez Carsauw – Alto
  Teun Michiels – Tenor 
  Jan van der Crabben – Baritone 
  Natasha Binder – Piano 

  Conductor: Eric Delson

  Photos de Brussels Choral Society Mozart – Requiem

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Paleis voor Schone Kunsten van Brussel

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen