Saâdane Afif : Paroles

Tentoonstelling » Grafische kunst

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Saâdane Afif : Paroles

  Saâdane Afif maakt kunst waarmee hij anderen kan betrekken bij zijn artistieke praktijk. Hij verdiept zich in de processen van vertaling en interpretatie die eigen zijn aan de omgang met een kunstwerk: het is dan ook – in de woorden van Marcel Duchamp – de toeschouwer die het kunstwerk maakt.

  Afif bedient zich van populaire cultuurvormen, zoals muziek, om mensen bij elkaar te brengen in een moment van gedeelde creativiteit. Zijn werk neemt uiteenlopende vormen aan: niet alleen performances, objecten en sculpturen, maar ook teksten en affiches. Vaak grijpt hij de gelegenheid van de tentoonstelling aan als moment van productie. De tentoonstelling Paroles biedt een overzicht van zijn werk van de voorbije 15 jaar. Sinds 2004 nodigt hij schrijvers en kunstenaars uit om zich door zijn kunst te laten inspireren tot liedjesteksten, die dan naast de werken worden tentoongesteld. Deze teksten zijn voor Afif een belangrijke schat aan materiaal geworden die een centrale rol speelt in de evolutie van zijn werk.

  Naar aanleiding van de tentoonstelling zal een boek worden gepubliceerd door WIELS, eveneens met de titel Paroles, waarin de meer dan 150 liedjesteksten worden bijeengebracht die tot nu toe werden geschreven. De tentoonstelling zelf toont een selectie aan projecten waaruit liedjesteksten zijn voortgekomen. Ze gaan van een doodskist in de vorm van het Centre Pompidou (Anthologie de l’humour noir, 2010) tot een installatie met elektrische gitaren die automatisch een akkoordenreeks spelen (Black Chords, 2006).

  Het hart van de tentoonstelling is een heuse muziekstudio – mét instrumenten. Je bent van harte uitgenodigd om er muziek te komen maken en deel te nemen aan jamsessies onder leiding van een studiomeester. De enige regel is dat de liedjesteksten uit het boek van Afif de inspiratie moeten vormen voor je muzikale vertolking.

  Schrijf je in voor een jamsessie, of om meer te weten te komen kun je emailen naar paroles@wiels.org

  Saâdane Afif werd geboren in 1970 in Vendôme (Frankrijk). Hij woont en werkt in Berlijn.

  Saâdane Afif 
  Paroles 
  01.02.2018– 22.04.2018
  Opening: 31.01.2018

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Ga snel naar deze expo's die bijna aflopen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Vorst

  Aanbevelingen