MoMuse - Gemeentelijk Museum van Molenbeek

Tentoonstelling » Museum

Praktische informatie

Over MoMuse - Gemeentelijk Museum van Molenbeek

Van een dorpje gelegen voor de poorten van de stad Brussel tijdens de XVIII eeuw, is Molenbeek zich vervormd doorheen de jaren en in de loop van de decennia en de migraties, in de Brusselse gemeente die wij vandaag kennen. Eens een tijd " Klein Manchester " benoemd, heeft Molenbeek het industriële tijdperk gekend dankzij de ontwikkelingen van talrijke ondernemingen en fabrieken langs het kanaal Charleroi-Brussel. De vernieuwing en het van bestemming veranderen van verschillende gebouwen zijn de getuigen van dit mooie tijdperk voor de Molenbeekse economie. Naar gelang van de Griekse-, Italiaanse-, Marokkaanse en Turkse immigraties, diversifieerde zich de molenbeekse bevolking evenals het commercieel leven.

Het is deze geschiedenis die het nieuwe Gemeentemuseum van Molenbeek (MoMuse) aan de bezoekers vertelt door een groot aantal voorwerpen en documenten en ook met schermen en dynamische projectieapparaten op twee brede cartografische maquettes.
Documentair, narratief en in het bijzonder visueel, stelt de tentoonstelling zes thematieken voor : aarde en water, de mensen, wonen, werken, onderwijzen en leren, samenleven.

MoMuse richt zich evengoed aan de oude als aan de nieuwe generaties ! Verwezenlijkt met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, wil het Museum vooral een reis in de tijd aanbieden om beter het heden te begrijpen.

**

COVID-19 : toegankelijkheidsvoorwaarden => www.culture1080cultuur.be

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Sint-Jans-Molenbeek

Aanbevelingen