Yamantaka | Sonic Titan & Slumberland

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Yamantaka | Sonic Titan & Slumberland

  YAMANTAKA // SONIC TITAN staat al sinds de release van debuut 'YT//ST' (2011) bekend als een erg ongrijpbaar en experimenteel collectief. De Canadezen brengen naar eigen zeggen "Noh-Wave", wat in mensentaal zoveel betekent als een eigenwijze mengeling van pop, progrock, noise, industrial en hier en daar een vleug metal. Het is sinds 'UZU' uit 2013 geleden dat de groep nog muziek uitbracht, maar met de op 23 maart te verschijnen derde worp 'DIRT' komt daar binnenkort verandering in.

  Met "Someplace" verscheen al een eerste nieuwe single van de groep, via The FADER. YAMANTAKA // SONIC TITAN pakt het dromeriger aan, maar tegelijk valt er ook een intense doom-laag te ontwaren in het geheel. Het is nu écht duidelijk dat de groep weigert om zich in een eender welk hokje te laten duwen; integendeel zelfs. Elk van hun invloeden brengt het zestal tot iets muzikaal ongezien. Welke richting ze ook uitgaan, enkel "YAMANTAKA // SONIC TITAN" is het juiste antwoord op de vraag hoé ze nu net klinken.

  Slumberland is een Antwerps trio rond Jochem Baelus. Hij bouwt en bespeelt een hele installatie van de meest uiteenlopende voorwerpen - inclusief kammetjes, haardrogers, vervormde breinaalden - en giet daarover zijn (g)rauwe gitaarlijnen en z'n punky parlando-stem. Sinds kort vergezeld van de drummers Frederic Meulyzer (Hamster Axis of the One-click Panther) en Alfredo Bravo (Flying Horseman, Lagüna, Blackie & the Oohoos) bewijst de band een heuse must-see voor ieder zonder muzikale oogkleppen en met de nodige experimentele durf.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Gent

  Aanbevelingen